I medieflödet Försvarspolitik och Glasnost

Senaste nyheterna om Nato

I medieflödet Försvarspolitik och Glasnost Senaste nytt om Nato

I medieflödet Försvarspolitik och Glasnost - Efter Aurora 17 fortsätter diskussionen om svensk försvarspolitik med inlägg av Andrén, Balkin Rung, Hugemark och Tunström. Kalle Knivilä har noterat hur en ny rysk tv-serie förvrider fakta.

I Sydsvenska Dagbladet blickar gästskribenten Daisy Balkin Rung förvånat bakåt - ser framåt och efterlyser en försvarspolitik som tar höjd för det oväntade.

Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig med beteckningen obunden moderat.

I Mariestads-Tidningen reder Krister Andrén i debattinlägg ut varför det behövs ett bredare perspektiv på försvaret än bara "försvaret": "ensam är inte stark".

Nordborna vill se ett ökat nordiskt försvarssamarbete. Detta är inget alternativ till Nato men "står inte heller i motsättning till Nato, konstaterar Martin Tunström i en gästkrönika i Ystads Allehanda.

Bo Hugemark skriver på Kungliga Krigsvetenskapsakademiens blogg att det inför kommande riksdagsval "utlovas miljarder till allehanda välfärdsprogram" - och undrar: "Vore det fel att lägga en del av dessa miljarder på välfärdens nödvändiga grund och statens primära uppgift - rikets frihet och oberoende?"

Och till sist: På sin blogg Glasnost recenserar Kalle Knivilä en ny rysk tv-serie. Den sägs vara "baserad på verkliga händelser" men har fått fakta om bakfoten.

CLAES ARVIDSSON är författare, mångårig ledarskribent i SvD och redaktör för Säkerhetsrådet.

Klimatkollen med Jenny Stiernstedt. De viktigaste klimatnyheterna direkt i din inkorg.

Källa - 2017-11-05 09:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+