KD debatterar för starkare försvar

Senaste nyheterna om Nato

KD debatterar för starkare försvar Senaste nytt om Nato

KD debatterar för starkare försvar - Sverige måste uppdatera 2015 års försvarsbeslut för att bli bättre rustade att möta ett ryskt angrepp.

Det skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för KD, i ett debattinlägg i DN.

"Vi uppmanar regeringen att samla partierna för diskussioner redan nu i januari", skriver Busch Thor och Oscarsson, som anser att ökade anslag till försvarsmakten, tydliga instruktioner att öka förmågan till ett nationellt försvar och att gå med i försvarsalliansen Nato skulle öka Sveriges chanser vid en konflikt.

Duon kritiserar också solidaritetsförklaringen från 2009 som innebär att Sverige lovar att bistå ett annat EU-land eller nordiskt land vid angrepp och menar att det är en moraliskt riktig hållning, men att den också innebär att risken att Sverige dras in i en konflikt ökar.

Källa - 2017-01-03 00:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+