Läsarbrev Förstärka bilden av Ryssland som hotet.

Senaste nyheterna om Nato

Läsarbrev Förstärka bilden av Ryssland som hotet. - Crister Olsson:

Ryska affärsmän köper mark i finska skärgården och det spekuleras i att det är förberedelser av stödjepunkter för ett ryskt anfall, skriver Heidi Avellan i sin krönika (20/10). Vad jag har förstått har man konstaterat att företaget Airiston Helmi sysslar med penningtvätt vilket är nog så allvarligt, men ännu har det i varje fall inte visats att det finns ett samband med ryska regeringen eller underrättelsetjänsten.

Det är ju bra att vår granne Finland har kontroll på läget och vi får hoppas att svenska myndigheter också är på sin vakt både vad gäller penningtvätt och spionage. Det jag vänder mig emot är de spekulationer som endast har till syfte att förstärka bilden av Ryssland som det stora hotet. Det är ju bara lösa antaganden som presenteras i krönikan. Det är väl inte orimligt att anta att Ryssland spionerar på oss inte minst med tanke på det allt närmare samarbetet med Nato och vårt deltagande i Natoövningar, men att det skulle ske så öppet verkar inte troligt. Istället höjer nu USA temperaturen ytterligare i relationerna med Ryssland genom att vilja säga upp INF-avtalet om avskaffande av kärnvapenbärande kort- och medeldistansrobotar. Jag förstår inte att man kan blunda för USA:s och Nato:s aggressiva politik gentemot Ryssland som hotar Europas säkerhet. Syftet med krönikan är uppenbarligen att försöka skrämma den svenska allmänheten och leda in Sverige i ett Natomedlemskap.

Lasse Henriksson:

Människor med borgerliga hemhörigheter inger ofta ett intryck av att de glömt läsa tidningen de senaste 25 åren. Hans Lindén skriver på Med andra ord (23/10) att C och L, som målat in sig i ett hörn av rädsla för SD, visar överdrivna sympatier för V. Borgerligheten ser V som hemfallet åt stalinism, men i realiteten är det extremhögern som gillar Putin. Och KD börjar bli riktigt kusligt när det släpper lös sina ålderdomliga förslag och sin förtjusning för samarbete med SD. Moderatledaren verkar inte heller uppfatta någon nackdel i att ge SD inflytande och får medhåll av framför allt ett flertal kommuner i Skåne. Det är kanske tur om vi snart får rösta en gång till.

Göran Jönsson:

Det framhålls i samband med kritik mot SD att det på den andra kanten finns V som minsann också har ett dunkelt förflutet. Men gör detta SD:s vit makt-förflutna mindre allvarligt? Utan att ursäkta stöd till tvivelaktiga regimer utomlands i det förflutna måste det sägas att kommunister och vänsteranhängare utsatts för attentat, förföljelse och diskriminering i Sverige trots att de arbetat efter de demokratiska spelreglerna. Några exempel: Ådalen 1931 då militären mördade arbetare i en demonstration. Attentatet mot den kommunistiska tidningen Norrskensflamman då fem människor dog. Transportförbud mot kommunistiska tidningar under andra världskriget. Kommunister internerade i särskilda läger under andra världskriget. Enbomsprocessen. IB:s och Säpo:s registrering av vänstern. Yrkesförbud på grund av vänstersympatier. Sjukhusspionen i Göteborg på 70-talet. Här måste nog också räknas in hatet mot Olof Palme som resulterade i mordet.

Per Nyström:

Källa - 2018-10-24 17:10

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+