Löfven hoppas på Trumpsamtal

Senaste nyheterna om Nato

Löfven hoppas på Trumpsamtal Senaste nytt om Nato

Löfven hoppas på Trumpsamtal - - Vi har skickat ett gratulationsbrev naturligtvis och sedan har regeringskansliet tagit kontakt med transitionsteamet, säger Löfven.

Trumps transitionsteam har gett ut en lista på regeringschefer och andra toppolitiker som Trump talat med. Där finns 29 namn, bland andra EU-ledare som Italiens premiärminister Matteo Renzi, Storbritanniens premiärminister Theresa May och Danmarks statsminister Lars Lökke Rasmussen.

Lökke Rasmussen fick tio minuter på telefon, ett samtal han beskriver som vänligt och konstruktivt. Den danske statsministern sade bland annat att Danmark och USA står sida vid sida i kampen för en tryggare värld, enligt ett skriftligt uttalande. Löfven vill inte spekulera i varför Danmarks, men inte Sveriges statsminister fått tala med Trump.

- Det finns över 190 länder i världen och exakt hur transitionsteamet avgör detta ska jag inte ha någon uppfattning om. Jag kan tänka mig att (det danska) Natomedlemskapen kan spela en viss roll, säger Löfven.

Själv skulle han vilja ta upp frihandel, säkerhetspolitik och klimatpolitik med USA:s näste president.

- Det är det som vi naturligtvis vill påverka så tidigt som möjligt, säger Löfven.

Källa - 2016-11-17 17:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+