Löfven till Natotoppmöte i juli

Senaste nyheterna om Nato

Löfven till Natotoppmöte i juli Senaste nytt om Nato

Löfven till Natotoppmöte i juli - Statsminister Stefan Löfven har tackat ja till en inbjudan till försvarsalliansen Natos toppmöte i Warszawa i juli.

"Sveriges säkerhetspolitiska linje bygger på militär alliansfrihet och samarbete med andra länder och organisationer i vår närhet, som t ex Nato. Det är naturligt och viktigt för mig att delta i de diskussioner som jag nu bjudits in till", säger Löfven i en skriftlig kommentar till TT, om inbjudan från generalsekreteraren Jens Stoltenberg.

Enligt Löfven, som deltar vid en middag den 8 juli, kommer diskussionerna att handla om Natos och EU:s arbete gällande utmaningar mot stabiliteten i det östra grannskapet.

"Mötet innebär en möjlighet att lyssna till Natomedlemmarnas analys av utvecklingen av det säkerhetspolitiska läget och att tillföra vår bild", skriver Löfven.

Också försvarsminister Peter Hultqvist (S) och utrikesminister Margot Wallström (S) ska delta vid mötet som hålls den 8-9 juli.

Källa - 2016-06-10 09:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+