Nato Östersjökris berör Sverige

Senaste nyheterna om Nato

Nato Östersjökris berör Sverige Senaste nytt om Nato

Nato Östersjökris berör Sverige - En eventuell kris i Östersjöområdet begränsas inte bara till en kris mellan Ryssland och Nato. också Finland och Sverige skulle beröras, oavsett om de vill eller inte. Det säger Petr Pavel, ordförande för Natos militärkommitté.

Pavel, som tillträdde sin post i somras, talade på en konferens som finländska försvarshögskolan höll i Helsingfors. Han gick igenom Rysslands agerade nyligen och konstaterade att Moskva använder militär styrka för att nå sina mål.

Han betonade att det är upp till Finland att ta ställning till ett Natomedlemskap, men tillade att en eventuell anslutning bara skulle bli en "teknisk process".

- Och Nato skulle sätta stort värde på en allierad med dessa egenskaper, lade han till.

Den centerledda regeringen som tillträdde i Finland för ett år sedan har intagit en öppnare inställning till Natomedlemskap, och har antagit ett program med skrivningar om att "konsekvenserna för ett eventuellt Natomedlemskap ska bedömas. "

Källa - 2016-04-25 21:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+