Pressad Porosjenko på Sverigebesök

Senaste nyheterna om Nato

Pressad Porosjenko på Sverigebesök Senaste nytt om Nato

Pressad Porosjenko på Sverigebesök - Petro Porosjenko besöker i dag Sverige på inbjudan av statsminister Stefan Löfven (S). Porosjenko pressas på hemmaplan av krav på nyval, upptrappade strider i östra Ukraina och nu senast av Donald Trumps valseger i USA.

Trump har sagt sig kunna överväga att erkänna Rysslands annektering av Krim, dra tillbaka stöd till Natoländer i Östeuropa och starta om på ny kula för att värma upp USA:s frostiga relationer med Ryssland och president Vladimir Putin.

Men Porosjenko säger att ännu finns ingen information om att så kommer att ske.

- Inget land, utom Nordkorea och Venezuela, har erkänt Rysslands annektering av Krim. Och USA är inte Nordkorea, säger Petro Porosjenko på en pressträff med Stefan Löfven.

Porosjenko var också tydlig med att så länge ryska aggressioner mot Ukraina fortsätter måste EU:s sanktioner mot Ryssland bestå. Han föreslår att sanktionerna bör gälla ett år i taget, och inte sex månader i taget som nu.

- Ryssland måste leva upp till Minsk-avtalet innan sanktionerna kan lyftas, det är det viktiga, sade Stefan Löfven.

Stefan Löfven försäkrade Porosjenko om att Sverige fortsatt kommer att stödja Ukraina på olika sätt och aldrig kommer att acceptera Rysslands annektering av Krim.

På programmet för Petro Porosjenkos Sverigebesök står överläggningar i Rosenbad om det svenska stödet till Ukraina och det krigshärjade landets suveränitet och territoriella integritet. Det blir även en diskussion om Ukrainas reformarbete och landets framtida EU-samarbete.

Under besöket ska Porosjenko även träffa riksdagens talman Urban Ahlin och företrädare för svenska företag.

Källa: Regeringen

Källa - 2016-11-14 13:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+