Ryssland bjuder in till toppmöte

Senaste nyheterna om Nato

Ryssland bjuder in till toppmöte Senaste nytt om Nato

Ryssland bjuder in till toppmöte - Ryssland vill hålla ett toppmöte i Moskva med Natoländerna samt Sverige och Finland. Enligt försvarsminister Anatoly Antonov ska säkerheten för militära flygningar över Östersjön vara en prioritet på mötet i september.

Men varken svenska utrikesdepartementet, försvarsdepartementet eller Försvarsmakten har mottagit någon inbjudan till mötet.

- Men vi känner till att det planeras ett sådant möte genom uppgifter i ryska medier, säger Johan Murray på UD:s pressjour.

Finland har heller inte blivit inbjudet, däremot har en inbjudan kommit till Estlands ambassad i Moskva. Landets försvarsminister uppger att man noga kommer att överväga om Estland ska delta i mötet. Att Estland tagit emot en inbjudan medan Sverige står utan behöver inte betyda någonting.

- Det kan man inte kommentera nu i detta läge. Vi får ta ställning till en inbjudan om och när den kommer till oss, säger Johan Murray.

Källa - 2016-08-02 17:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+