Ryssland främsta hotet mot USA

Senaste nyheterna om Nato

Ryssland främsta hotet mot USA Senaste nytt om Nato

Ryssland främsta hotet mot USA - Han är tilltänkt som Donald Trumps försvarsminister.

Nu uppger den pensionerade generalen James Mattis i ett senatsförhör: Ryssland, med president Putin i spetsen, är det främsta hotet mot USA.

- Vi måste inse att han försöker bryta sönder Nato och vi måste försvara oss tillsammans med våra allierade.

Han är den pensionerade generalen med en lång militär karriär. Nu är han tänkt som försvarsminister vid sidan av president Donald Trump.

Under senatsförhöret, där han frågades ut av både demokrater och republikaner, klargjorde James Mattis att han inte ser några problem med ett samarbete med Ryssland - men flaggade samtidigt för osäkerheten kring president Putin, skriver Sveriges radio.

- Vi måste inse att han försöker bryta sönder Nato och vi måste försvara oss tillsammans med våra allierade, sa han och tillade:

Det som upptog den största delen av utfrågningarna var just USA:s relationer till Ryssland och till president Putin. Detta då Donald Trump tidigare uttryckt sig närmast beundrande om den ryske presidenten, både hans intellekt och styrka.

Enligt de amerikanska underrättelsemyndigheternas slutsatser har den ryske presidenten närmast beordrat en kampanj i USA. Detta för att misskreditera det rådande valsystemet.

Donald Trump har fram till helt nyligen slagit bort deras slutsatser - och den blivande presidentens relation till säkerhetstjänsten är fortsatt ansträngd, skriver Sveriges radio.

Men det var han inte ensam om.

Michael Pompeo - Donald Trumps försteval till ny chef för underrättelsemyndigheten CIA - sa så här i senatsförhöret:

- Den ryska inblandningen för att påverka amerikansk demokrati är uppenbar.

- Jag är mycket klarsynt om underrättelserapportens slutsatser. Det var en aggressiv handling från den högsta ledningen i Ryssland.

Källa - 2017-01-13 08:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+