SD och V vill skjuta upp Natoavtal

Senaste nyheterna om Nato

SD och V vill skjuta upp Natoavtal Senaste nytt om Nato

SD och V vill skjuta upp Natoavtal - Vänsterpartiet var först med att berätta om sina planer på att yrka på att skjuta upp riksdagsbeslutet om ett värdlandsavtal med Nato.

På söndagen stod det klart att SD gör gemensak med V och röstar för en vilandeförklaring.

- Jag har inga speciella kommentarer till det. Vi lägger fram det vi tycker är en klok politik och sen får väl alla partier och ledamöter ta ställning till om de tycker att det är bra i sak och i så fall stödja det, säger Stig Henriksson, säkerhetspolitisk talesperson för V till TT.

Hans Wallmark, riksdagsledamot och försvarspolitisk talesperson för Moderaterna, kallar det "politiskt remarkabelt" att SD och V förenar sig i motståndet mot värdlandsavtalet.

V motiverar sitt ställningstagande för en vilandeförklaring med att de lagförändringar som värdlandsavtalet kräver riskerar att inskränka fri- och rättigheter i grundlagen.

För SD:s del handlar det om att värna alliansfriheten.

- Värdlandsavtalet riskerar urholka omvärldens förtroende för vår alliansfrihet. Vi kommer att rösta för en vilandeförklaring av ärendet, säger Mikael Jansson, riksdagsledamot för SD och ledamot i försvarsutskottet, till TT.

Ett uppskjutet värdlandsavtal anses av många som ett stort nederlag för regeringen och försvarsminister Peter Hultkvist (S).

TT: Vad tror du om chanserna att vilandeförklaringen går igenom?

- Det återstår att se. Vi vet att det finns en stor opinion både inom Miljöpartiet och Socialdemokraterna mot värdlandsavtalet, säger Stig Henriksson.

Källa - 2016-05-23 08:24

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+