Serbiska nationalister gillar Trump

Senaste nyheterna om Nato

Serbiska nationalister gillar Trump Senaste nytt om Nato

Serbiska nationalister gillar Trump - Flera hundra serbiska ultranationalister protesterade på tisdagen mot den amerikanske vicepresidenten Joe Bidens besök i Belgrad genom att ropa ut sitt stöd för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

- Rösta för Trump, rösta för Trump, skrek demonstranterna när de samlades utanför presidentpalatset.

Bitterheten mot USA finns kvar i Serbien efter Natos bombningar av Belgrad och andra delar av landet under Kosovokriget 1999. Nato försökte genom flygbombningar stoppa den serbiska ledningen från att utföra etnisk rensning i den albanskdominerade provinsen Kosovo.

- Trump är alternativet till globalisering. Han kommer att förstöra gamla maktcentra i USA och han stöder Ryssland, sade Vojislav Seselj, ledare för det ultranationalistiska Radikala partiet, som är det tredje största i det serbiska parlamentet.

Som den förste amerikanske företrädaren framförde Biden sina kondoleanser till de anhöriga till dem som dödades i krigen i det forna Jugoslavien under 1990-talet, även dem som dödades av Natos bombningar.

Vicepresident Biden åker till Kosovo efter sitt endagsbesök i Belgrad.

Källa - 2016-08-16 22:55

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+