SVT Filmen lever inte upp till våra krav

Senaste nyheterna om Nato

SVT Filmen lever inte upp till våra krav Senaste nytt om Nato

SVT Filmen lever inte upp till våra krav - Det är självklart att diskussionen om ubåtarna ska fortsätta. Men den ska föras utifrån verifierbara fakta och inte insinuationer och halvsanningar, skriver Axel Arnö, SVT, i en replik.

Det är riktigt att SVT har haft planer på att sända Dirk Pohlmanns film om Ronald Reagans hemliga sabotagebyrå. Vi ryggar inte för kontroversiella fakta och har inte för vana att ge efter för påtryckningar. SVT har också sänt en lång rad reportage om ubåtskränkningarna, till exempel i Uppdrag granskning hösten 2007. Redan då hävdades att inkräktaren i Hårsfjärden sannolikt var från väst.

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Till skillnad från vad Björnsson & co hävdar finns inga nya uppgifter i Pohlmanns film. Ingen bekräftar rakt ut att USA låg bakom intrången. Inga nya fakta presenteras. Trots det drar Pohlmann slutsatsen att kränkningarna var en del i Ronald Reagans psykologiska krigföring. CIA låg bakom U137. Nato gick in i Hårsfjärden för att sabotera Olof Palmes utrikespolitik. Och Palme mördades för att han ville skapa en bättre relation till Sovjetunionen.

Det är där skon klämmer.

projektledare

SVT Dokumentär

Källa - 2017-09-14 19:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+