Trump och Clinton testas för ÖB jobb

Senaste nyheterna om Nato

Trump och Clinton testas för ÖB jobb Senaste nytt om Nato

Trump och Clinton testas för ÖB jobb - Nationell säkerhet står högt på agendan hos båda kandidaterna. Trump har i flera månader framhållit sig själv som en vän av USA:s krigsveteraner och försöker nu utmåla Clinton som utrikespolitiskt opålitlig, med hänvisning till den privata e-postserver hon använde sig av under sin tid som utrikesminister. Clinton i sin tur anklagar Trump för bristande erfarenhet och för att förolämpa USA:s allierade i stället för att samarbeta med dem.

Pajkastningen har tagit extra fart inför det överbefälhavarforum som tv-kanalen NBC direktsänder, där en kandidat i taget frågas ut. Inför sändningen har Trump offentliggjort en lista med 88 pensionerade militära ledare som ställt sig bakom hans kampanj. Och bara timmar före utfrågningen planerar affärsmannen att presentera ett större upprustningsinitiativ som omfattar nya skepp, stridsplan, ubåtar, robotsköldar och stridande trupper, uppger en medhjälpare för nyhetsbyrån Reuters.

Clinton i sin tur har lagt fram en lista med 95 militärer som stödjer henne. Hon vänder Trumps egna ord mot honom - bland annat citatet där han hävdar att president Barack Obama har grundat IS.

Sakpolitiskt skiljer sig de båda kraftigt åt på den utrikespolitiska arenan. Trump förordar ett mer isolationistiskt USA och är tveksam till försvarsalliansen Nato. Han vill förhandla fram en tuff handelsreform med Kina och närma sig Rysslands president Vladimir Putin.

Clinton däremot vill stärka USA:s allianser och fortsätta att närma sig Kuba. Dessutom lovar hon att besegra IS.

Källa - 2016-09-07 17:35

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+