Tyskland lovar höja försvarsbudget

Senaste nyheterna om Nato

Tyskland lovar höja försvarsbudget Senaste nytt om Nato

Tyskland lovar höja försvarsbudget - Målet, som är lägre än vad Tyskland tidigare åtagit sig, har ifrågasatts sedan läckta dokument från finansdepartementet visat en kraftig nedgång i framtida skatteintäkter.

För att nå målet 1,5 procent skulle Tyskland behöva öka försvarsutgifterna med nära 50 procent, från 43 miljarder euro till över 60 miljarder. Hur dessa utgifter ska finansieras framgick inte av de dokument som tidningen har tagit del av. Enbart i sammanhanget låga 7,3 miljarder euro är öronmärkta för ökade försvarsutgifter fram till 2022.

Utgifter för den tyska militären är en stötesten inom den tyska koalitionsregeringen, där förbundskansler Angela Merkel och hennes konservativa CDU trycker på för höjda anslag, vilket socialdemokratiska SPD motsätter sig.

USA pressar övriga Nato-länder att lägga minst två procent av BNP på försvaret, vilket organisationens medlemmar kom överens om 2014. Ämnet är även ett stort irritationsmoment i relationen mellan Tyskland och USA, som via sin ambassadör i landet kommenterar de nya uppgifterna.

Källa - 2019-02-06 02:40

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+