USAs löfte Trappar upp militära övningar

Senaste nyheterna om Nato

USAs löfte Trappar upp militära övningar Senaste nytt om Nato

USAs löfte Trappar upp militära övningar - USA:s militär lovar att trappa upp sina övningar i Europa för att möta Ryssland. Uttalandet kommer efter att USA skickat sin största väpnade brigad till Europa sedan kalla krigets slut.

- Det här är en del av våra insatser för att avskräcka rysk aggression, säger generallöjtnant Tim Ray, USA:s biträdande befälhavare i Europa, enligt Reuters.

Rays uttalande kommer efter att tusentals amerikanska soldater med utrustning anlänt i nordtyska hamnstaden Bremerhaven. Utrustningen kommer nu att föras vidare till Natoländer i Rysslands omgivning där de ska användas i övningar.

Generallöjtnanten tillade att de nästan 70 000 militärer USA har i Europa håller på att anpassa sig till nya och skiftande militära utmaningar, som de ryska militärinsatserna i Ukraina och islamistisk radikalism.


USA utökar sina militära övningar

USA arbetar för att positionera sig och stärka sin närvaro i Europa, och Tim Ray beskriver i sitt tal USA:s "bergfasta" beslutsamhet i stöder till Europa. De nyanlända trupperna med stridsvagnar och andra fordon beskrivs som en del i en större styrka med utrustning i "rymden, cyberrymden, luften och haven".

- Vi kommer också att öka omfattningen och komplexiteten i många av våra övningar med fokus på gemensam operationalitet, robotförsvar och krisinsatser.

Reaktionerna från den ryska sidan har varit allt annat än positiva, som man kan vänta sig. Ryssland har gång på gång uttryckt sitt missnöje över upptrappade militär närvaro från Nato och USA nära dess gränser. Franz Klintsevitj, biträdande ordförande för försvarsutskottet i ryska parlamentets överhus.

- USA och Nato ber avsiktligt om ett strängt svar från vår sida och det kommer säkerligen att ges. Särskilt längs med hela gränsområdet mot Polen och de baltiska stater där militärutrustning anlänt från utomlands, säger han till ryska nyhetsbyrån Interfax.

Källa - 2017-01-09 15:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+