V vill byta strategi för att fånga upp väljare

Senaste nyheterna om Nato

V vill byta strategi för att fånga upp väljare Senaste nytt om Nato

V vill byta strategi för att fånga upp väljare - De har inte lyckats fånga upp missnöjda S- och MP-väljare.

Nu försöker V byta strategi för att öka opinionssiffrorna.

- Vi måste visa att vi gör dubbel nytta, säger V-ledare Jonas Sjöstedt.

Kaoset inom Miljöpartiet har fått stora konsekvenser för regeringen. I den senaste Sifo-undersökningen som gjorts efter MP-krisen backade S och MP tillsammans med hela 7,4 procentenheter sen valet.

Trots det har deras samarbetspartner Vänsterpartiet bara ökat med 2,2 procentenheter i samma undersökning - vilket innebär att majoriteten missnöjda S- och MP-väljare i stället gått över till något av allianspartierna eller Sverigedemokraterna.

Det har nu fått V att fundera över vad de gjort för fel när det gäller att locka till sig nya väljare från det rödgröna blocket.

- Det är något vi funderar på naturligtvis. Vi växer ju i opinionen, men vi tror att vi har potential att växa ännu mer, säger Jonas Sjöstedt.

I Expressens partiledarutfrågning med K-G Bergström förklarar han att partiet måste bli bättre på att framhäva att de både lyckats få igenom flera av sina förslag i budgetförhandlingarna med regeringen - samtidigt som de även är ett oppositionsparti.

- Vi måste visa att vi gör dubbel nytta. Många av de finaste reformerna i budgeten kommer från oss - om det är stöd till barn som får glasögon eller förlossningsvården eller bostadsbyggande. Samtidigt som vi är det viktigaste oppositionspartiet, om det gäller Vattenfall eller Nato eller vad det är, säger Jonas Sjöstedt.


Vill ha förmögenhetsskatt

Ett av kraven man hittills inte lyckats få igenom i budgetförhandlingarna - och där regeringens motstånd är som hårdast enligt V-ledaren - är införandet av en förmögenhetsskatt.

- När vi säger till regeringen att vi vill göra reformer som gynnar ensamstående föräldrar och de med låg pension - då går de med på det. Men när vi säger att vi vill finansiera det med att de absolut rikaste ska bidra mer, då säger regeringen "nej det vill vi inte göra", säger Jonas Sjöstedt.

Och fortsätter:

- Så här har vi mött det hårdaste motståndet i hela budgetförhandlingarna.

Källa - 2016-05-23 13:08

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+