17 höjdpunkter 2017 sport i världsklass nära dig

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

17 höjdpunkter 2017 sport i världsklass nära dig Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

17 höjdpunkter 2017 sport i världsklass nära dig - 11-29 januari. Sverige floppade i VM för två år sedan i Qatar. Ut direkt i åttondelen mot Polen. Hög tid för revansch i Paris och mästerskapsdebut för Handsbollsligans hetaste spelare Simon Jeppsson, Lugi.

9-12 februari. FIFH Malmö håller ställningarna som en gigant inom parasporten. Malmö Open, eller The European Parasport Games, jubilerar i år när tävlingarna arrangeras för fyrtionde gången.

22/23 mars, retur 29/30 mars. Nu då. FC Rosengård har stupat i Champions Leagues kvartsfinal år efter år. Nu ser motståndet mer överkomligt ut i form av FC Barcelona. Första matchen i dubbelmötet spelas hemma på Malmö idrottsplats.

24 maj. Sverige är värd för en internationell cupfinal för första gången sedan 1998, då Chelsea slog Stuttgart i Cupvinnarcupfinalen på Råsunda. Nu är det Friends arena som gäller och lita på att arrangörerna håller tummarna för att Manchester United går hela vägen. Given huvudperson blir då givetvis Zlatan Ibrahimovic, mannen som invigde arenan med fyra mål, varav en sanslös cykelspark, när Sverige slog England med 4-2 i november 2012.

27 maj. Malmö arena vann dragkampen mot Scandinavium i Göteborg och får arrangera SM-finalerna i handboll även i år. I fjor slog Kristianstad Alingsås i herrfinalen, medan Sävehof besegrade Skuru i damfinalen. Ska vi hoppas på större skånsk prägel den här gången? Lugi och H65 Höör är med i racet på damsidan, Kristianstad, Lugi och HK Malmö ligger bäst till på herrsidan.

1-4 juni. Sveriges största golftävling återvänder till Barsebäck och blir spelplats för Sveriges tävling på herrarnas Europatour för första gången sedan 2009. Givet dragplåster blir hemmaspelaren och världsstjärnan Henrik Stenson, som sedan i juli ska försvara sin titel i British Open.

16-30 juni. Det blev blågul invasion och svensk succé med EM-guld när U21-landslagens slutspel avgjordes i Tjeckien förra året. Nu ska det avgöras i Polen, där Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Kielce (mot England) och Lublin (Polen och Slovakien).

8-16 juli. Ridsportsfesten på Näset är alltid en stor publikdragare med stjärnor från hela världen. Den här gången lär det bli speciellt fokus på en svensk OS-medaljör. Peder Fredricson och hästen All In vann ett silver med guldkant i Rio efter felfri hoppning i finalen.

11/12 juli, retur 18/19 juli. En hel stad törstar efter Europaspel för Malmö FF efter ett år i skuggan av de stora internationella matcherna 2016. Två vändor i Champions League kan bli en tredje när MFF går in i kvalet i juli.

16 juli-6 aug. Det blev OS-succé med ett silver i Rio när Sverige hade marginalerna med sig i straffdramer i såväl kvartsfinalen mot USA som semifinalen mot Brasilien. Nu väntar ett Europamästerskap, där Pia Sundhage tar avsked som förbundskapten med ett landslag som i gruppspelet möter Tyskland i Breda, Ryssland i Deventer och Italien i Doetinchem.

4-13 augusti. Det var ett tag sedan Sverige var att räkna med i friidrottsvärlden. Från lokalt håll kan man kanske hoppas på att MAI:s diskuskastare Axel Härstedt får en fullträff. Det stora svenska medaljhoppet är annars medeldistanslöparen Meraf Bahta.

5-21 maj. Turneringen som är ett vårtecken och där Tre Kronor alltid står högt i kurs. Kanske kan Malmö Redhawks få med någon lirare den här gången. Andreas Thuresson, Nils Andersson och Fredrik Händemark finns i alla fall med i diskussionen. Spelplatser är Paris och Köln.

18 juli. Det var galan som åter skulle sätta Malmö på friidrottskartan med sprintkungen Usain Bolt som det stora dragplåstret. I stället blev det en glest besatt inomhusgala 2015, men med en del stora namn som stavhopparen Renaud Lavillenie. Nu gör man ett nytt försök på Stadion.

25-27 juli. Sveriges bästa friidrottare gör upp i Skåne för första gången sedan 2009. Då var Malmö arrangör, nu är det Helsingborg som gäller.

30 juni-7 juli. Malmö var först ut när Rikidrottsförbundet och Sveriges Television 2009 introducerade SM-veckan med en uppsjö idrotter på programmet. I år får Borås förnyat förtroende tack vare ett väl genomfört arrangemang 2014.

25 juli. En magisk kväll för alla travälskare på Jägersro och något alldeles extra i år med Breeders Course Superfinal-Premio Going Kronos med en prissumma på minst 120 000 euro.

13-17 december. Europas bästa simmare samlas i Köpenhamns nya multiarena Royal Arena strax före jul. EM i kortbana brukar vara en svensk medaljfest. Bland lokala simmare att hoppas på finns namn som Malmö KK:s Ida Lindborg och Helsingborgs Louise Hansson.

Källa - 2017-01-01 10:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+