Andersson om Zlatan Klart man är nyfiken

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Andersson om Zlatan Klart man är nyfiken Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Andersson om Zlatan Klart man är nyfiken - Zlatan Ibrahimovic ska till VM. Det sa han i den amerikanska talkshowen Jimmy Kimmel Live. Men åker han till Ryssland för att spela? Fotboll, alltså.

- I min värld har han slutat i landslaget. Är han intresserad av att vara med får han höra av sig till mig så tar vi ett snack om det därifrån, säger förbundskapten Janne Andersson till SvD.

Det var Show à la Zlatan i åtta högoktaniga minuter när den svenska fotbollsstjärnan gästade populära talkshowen Jimmy Kimmel Live! i tv-kanalen ABC, natten till onsdagen svensk tid.

Ibrahimovic, som fått en succéstart i Los Angeles Galaxy med tre mål på tre matcher, drog ner kraftiga skratt och applåder från publiken med en rad "one-liners" och kaxiga svar. Jimmy Kimmel föreslog ett nytt smeknamn till Ibrahimovic, "The swedish fish", men det nappade Zlatan inte alls på. Däremot trivdes han som fisken i vattnet i strålkastarljuset och avfyrade sitt patenterade leende efter i stort sett varje svar genom hela intervjun.

På frågan om han ska spela VM svarade Zlatan på ett sätt som bara späder på alla spekulationer.

- Jag ska till VM, ja, sa Zlatan och himlade med ögonen.

Men när Kimmel undrade om det blir med fotbollsskor eller inte var Zlatan desto mer kryptisk:

- Jag sa bara att jag ska till VM. Om jag säger mer kommer folk att hänga mig, så jag måste vara försiktig med vad jag säger nu. Men jag menar, VM utan mig skulle inte vara VM.

Den 15 maj tar Janne Andersson ut den svenska VM-truppen som åker till Ryssland. För förbundskaptenen har inget förändrats i sak när det gäller Ibrahimovics eventuella deltagande eller inte - trots Zlatans drömmål och smakstart i Los Angeles Galaxy och alla hintar från huvudpersonen själv angående VM.

SvD ställde frågan till Janne Andersson:

Vad är oddsen för att Zlatan är med i VM?

- Oddsen får andra värdera och bedöma. I min värld har han slutat i landslaget och det har han tydligt meddelat. Som jag sagt innan är det också det jag förhåller mig till. Om han är intresserad av att vara med, om han ändrat sig i den uppfattningen, så får han ju höra av sig så tar vi ett snack om det. Krångligare än så är det inte för mig.

Har Zlatan hört av sig?

- Nej, mitt förhållningssätt är väldigt klart utifrån det samtal vi hade efter EM. Sedan kommunicerar jag inte med spelare via media. Jag måste ha direktkontakt med spelarna. Det har jag varit väldigt tydlig med. Vill han vara med så får han höra av sig så får vi ta ett snack kring det. Det är nästa fråga i så fall. Som det är nu jobbar jag vidare precis som innan.

Är alla turer runt Zlatans eventuella VM-deltagande ett störningsmoment för dig?

- Inte för mig. Jag har full respekt för frågorna och inga problem med dem. Jag förstår att det finns ett stort intresse. Zlatan är vår störste spelare genom tiderna som varit skadad rätt länge men kommit igång och börjat spela på ett nytt ställe. Klart man är nyfiken kring situationen när han också pratar som han gör lite.

Janne Andersson poängterar att situationen är densamma för honom vad gäller Zlatan Ibrahimovic som när det handlar om Andreas Isaksson och Pontus Wernbloom, som också tackade för sig i landslaget efter EM 2016.

- Andreas Isaksson har varit fantastisk i både cupen och allsvenskan och Pontus Wernbloom har också gjort väldigt bra matcher. Det är samma för dem, skulle de ändra sig får de ringa så får vi ta ett snack. Det är inga konstigheter.

Zlatan Ibrahimovic har regelbunden kontakt med landslagsledningen, dock inte med Janne Andersson, utan framför allt landslagschefen Lars Richt och fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Är det besvärande för dig?

- Nej, men jag kände när vi hade landslagssamling senast och jag fick frågan konkret att jag måste markera rollerna och förtydliga. Jag är helt självgående och självstående i rollen som förbundskapten. Det är ingen som har med det att göra eller lägger sig i, svarar Janne Andersson.

Blir du aldrig trött på frågorna om Zlatan Ibrahimovic?

- Nej, oavsett vilken fråga det är så förstår jag att det finns ett intresse. Det är inga konstigheter. Men det är jag som är förbundskapten och tar ut truppen. Det kommer vara många spekulationer med mycket frågor och snack i en månad framöver. Det hör till. När jag inte var förbundskapten har jag också tillhört spekulationsligan.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-04-18 12:49

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+