Badou Jack drömmer om stormatch i Globen

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Badou Jack drömmer om stormatch i Globen Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Badou Jack drömmer om stormatch i Globen - Han går och hoppas på en returmatch mot Adonis Stevenson i november.

I framtiden hoppas den svenska boxningsvärldsmästaren Badou Jack att han ska kunna få boxas en match i Globen i Stockholm.

- Det skulle vara kul att boxas i Globen, en stor match innan jag lägger handskarna på hyllan, säger 34-åringen.

Det har gått snart två månader sedan Badou Jack gick matchen om WBC-bältet i lätt tungvikt mot Adonis Stevenson i Toronto.

Efter det har han tillbringat en månad i Dubai och nu är han hemma i ett soldränkt Stockholm för mer semester. Men det märks att det oavgjorda resultatet fortfarande svider lite.

- Ingen hade honom som vinnare. Två domare hade oavgjort, en hade mig som vinnare. 75 procent att tv-tittarna hade mig som vinnare och jag tycker jag vann. Jag träffade fler träffar, säger Badou.

Han vill ha en returmatch. Helst i november eller december i år.

- Mitt team jobbar på en re-match. Jag tror det blir i Kanada igen eftersom han är mästare, men vi får se. Men då ska jag slå ut honom.

Tiden efter matchen i maj har enbart handlat om vila och återhämtning. Avstampet inför nästa match sker här hemma i Stockholm.

- Jag ska börja träna till veckan, men den hårda träningen drar jag igång två månader innan nästa match.

Badou är hemma på sitt årliga sommarbesök i Stockholm. Den här gången som tvåbarnsfar, dottern Malaniyah, 2, och sonen Malik, tre månader, är i Sverige för första gången.

- Det är kul att vara hemma och träffa familj och vänner. Och barnen gillar det än så länge, säger han och ler.

Han har bott i USA, först i Miami och sedan 2011 i Las Vegas, i åtta år nu. Jack säger att han börjat bli lite amerikaniserad men han säger att han inte vet var han tänker vara bosatt efter karriären.

- Jag trivs bra där, men jag är fortfarande svensk.

Han har kontakt med en annan svensk som nyligen flyttat till USA, Zlatan Ibrahimovic.

- Jag var och träffade Zlatan och såg en match i Los Angeles. Det var kul att träffa honom. Han är fightingintresserad och berättade att han sett många av mina matcher. Nu bor vi nära varandra och han sa att han ska komma och hälsa på mig på en träning, berättar Badou Jack.

Till hösten fyller Badou Jack 35 år. Han säger att han fortfarande känner sig ung och frisk, men vet samtidigt att karriären inte varar för evigt och han säger att han inte vill tänka längre än en match i taget. Samtidigt har han så smått börjat planera för framtiden.

- Jag har börjat med lite business och har fler projekt på gång men inget som är officiellt än. Jag kan tänka mig att vara kvar inom boxningen också, men inte som tränare, det har jag inte tålamod till. Jag kanske börjar promota matcher själv och kanske kan promota någon match härhemma, man vet aldrig. . .

Men han har redan startat en egen stiftelse, Badou Jack Foundation, genom vilken han tänkt hjälpa utsatta människor i världen.

- Än så länge kommer bidragen från min egen ficka men jag har tänkt söka bidrag från företag i USA och i hela världen. Stiftelsen ska hjälpa speciellt flyktingbarn och folk i fattiga länder i Afrika, till exempel Gambia där min pappa kommer ifrån, i mellanöstern, Syrien, Palestina och andra länder med mat, kläder, elektricitet. Det spelar ingen roll vilket religion man tillhör eller varifrån man kommer.

- Om man har en position så att man kan hjälpa till, så varför inte använda sitt namn till något positivt, säger Badou.

Men närmast i tiden handlar det mesta ändå om boxning. Och en returmatch mot Adonis Stevenson.

- Sen gå vidare till större och bättre matcher. Mitt team jobbar på det.

Han öppnar för att gå upp en viktklass, till cruiservikt, och försöka bli världsmästare i ytterligare en viktklass, i så fall den tredje.

Och han skulle gärna göra det på hemmaplan.

- Det skulle vara kul att få boxas i Globen. Att få gå en stor match här hemma innan jag lägger handskarna på hyllan.

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm (34 år).

Familj: Frun Yasemin. Dottern Malaniyah, 2, sonen Malik, tre månader.

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt 2015-2017, vann titeln mot Anthony Dirrell, USA, och försvarade den tre gånger. Bytte viktklass till lätt tungvikt i januari 2017 och blev WBA-världsmästare i augusti efter att ha besegrat Nathan Cleverly, Storbritannien. Mötte Adonis Stevenson om mästarbältet i WBC i maj, en match som dömdes oavgjord vilket gjorde att Stevenson behöll mästarbältet.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-07-09 05:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+