Bilder Här ska Zlatan sova under EM

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Bilder Här ska Zlatan sova under EM Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Bilder Här ska Zlatan sova under EM - Landslaget landade på onsdagen i Frankrike - de ska bo i Pornichet, en liten ort med cirka 10 000 invånare vid Atlantkusten. Se bilderna på hur den 23 man starka landslagstruppen ska bo de närmaste veckorna.

Ett av rummen på slottshotellet Château des Tourelles i Pornichet, Bretagne, där svenska landslaget har sin bas inför fotbolls-EM. På den blågula banderollen på täcket står "Sleep Better, Dream Greater, Perform Stronger. "

Lyxhotellets inredning går till stor del i lila och vitt. Men med Sveriges EM-trupp på plats har gemensamma utrymmen piffats till med alla möjliga olika saker - allt i blått och gult.

Scrolla vidare för att se fler bilder från hotellet.

De små detaljerna på EM-basen i Pornichet kan bli avgörande. Därför har spelarna specialsängar, frisörer, mörkläggningsgardiner och närhet till havet.

- Vi bor väldigt bra och är bortskämda, säger Marcus Allbäck, players manager för fotbollslandslaget.

Gräsmattan pryds av en stor gul badanka. Där bakom står det vita Disney-liknande slottet som kommer att vara Sveriges bas under EM-äventyret i Frankrike

I receptionen finns avbildade hjortar, får och hundar som alla har fått blågula halsdukar virade runt sig. I det avlånga rummet finns även tre banderoller, en med spelarnas namn, en med ledarnas namn och så ett tydligt budskap till alla som är på plats i Pornichet: "I ett kval blir man hjältar. I ett EM föds legender. "

Här finns allt som spelarna kan tänka sig behöva för att underhålla sig under EM och på så sätt samla energi till gruppspelsmatcherna i Paris, Toulouse och Nice, bland annat massagerum med havsutsikt, tv-spel, ett litet hörn för två barberare - och kaffemaskiner på alla möjliga ställen.

- Det här hotellet har inte alla grejer som fanns i Kiev 2012, så bra kommer vi nog aldrig att få det igen. Men nu har vi bland annat aktiviteter i form av pingis, biljard, tennisplaner, cyklar, olika pooler och så klart havet, säger Marcus Allbäck.

- Har man bara skog runt omkring sig är det lätt att bli instängd. Med havet får vi mycket energi. Sedan kan det säkert komma stormar och så eftersom det är Atlantkusten, men då finns det säkert något positivt med det.

Vad som fanns högst upp på Svenska fotbollförbundets kravlista?

Internet.

- Det viktigaste har varit ett bra wifi. Jag vet inte hur länge jag har hållit på med det där. . . Men nu har vi äntligen fiber på hotellet, säger han.

- Spelarna håller på med datorer och telefoner. De skypar med familjen och laddar ner filmer. Tar det en timme att få ner en film. . . Ja, de är bortskämda.

Marcus Allbäck har tillsammans med landslagschefen Lars Richt varit ansvarig för hotelljagandet i Frankrike. Men det var slumpen som gjorde att de hittade rätt.

Efter en längre tid i Frankrike var Allbäck frustrerad och irriterad. Trots idogt letande kändes det aldrig som att hotellen var tillräckligt bra för Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson och alla andra i förbundskapten Erik Hamréns EM-trupp.

- Vi fick en katalog med hotell av Uefa och ur den valde vi ut ett antal som vi tyckte var intressanta och ville besöka. Vi tog väl ut 20 stycken, men efter att ha sett tolv var jag helt knäckt. Inget var något att ha och jag var otroligt besviken, säger han.

Allt vände under en sen kväll i Marseille. Allbäck hängde på hotellet, surfade runt på de återstående EM-hotellen och utan några större förväntningar ögnade han igenom bildspelen på hotellens webbsidor. Efter ytterligare besvikelser gav magkänslan signalen: "Här är det. "

Trots att han inte hade besökt hotellet bestämde han sig för att sätta upp det som Sveriges första val.

Ett snabbt och vågat beslut.

Men det var inget som Allbäck ångrade när han dagen efter stod vid strandkanten och tittade på slottsbyggnaden och de bakomliggande längorna.

- Det kändes bra direkt och när jag sedan såg träningsplanen, en kvart bort, gillade jag potentialen, säger Allbäck och behöll Chateau des Tourelles som Sveriges första val.

När svenska medier släpptes in på hotellet, som ligger alldeles vid Atlantkusten i den lilla badorten Pornichet, checkade de sista gästerna ut. Ingen som inte har anknytning till landslaget får bo där de kommande veckorna.

Närvaron av poliser och vakter var påtaglig, såväl inne på hotellet som i närheten av det. Kortklippta män i svarta kostymer var utposterade lite varstans och uniformerade poliser med vaksamma blickar patrullerade området.

Utöver de 23 landslagsspelarna kommer mellan 20 och 30 personer vara engagerade i allt från biljetthantering och materialfrågor till säkerhet.

- Ju bättre planering vi har desto bättre känsla blir det i gruppen. Det vill säga, allt ska fungera. Därför är det för mig viktigt att vi försöker finplanera så mycket som vi känner till. Det innebär mycket jobb för många människor. Det kommer ändå saker som vi inte kan planera eller förutse, men då ska vi ha en trygg grund att stå på, säger landslagschefen Lars Richt.

Richt lärde sig den hårda vägen att undermåliga förberedelser får negativa sportsliga konsekvenser. När landslaget åkte ur EM-slutspelet i Belgien och Nederländerna 2000 kopplades motgången delvis till att spelarna inte trivdes på basen i Oisterwijk utanför Eindhoven.

- Vi bodde på ett dåligt hotell. Det var varmt, men det fanns ingen luftkonditionering, ingen pool. Från 2000 och framåt har vi dragit otroligt många lärdomar. Efter Tommy Svenssons tid som förbundskapten var vi färskingar i landslagsledningen. Alla var nya. Vi har lärt oss hur viktigt kontinuitet är.

- Hur gör vi för att vara som mest motiverade för att prestera som bäst när första matchen kommer? Den frågan har vi diskuterat mest, säger Richt.

Landslaget tränar en liten bit bort, i grannorten Saint-Nazaire. Här är omklädningsrummet på Sveriges träningsanläggning Stade Lèo Lagrange där svenska landslaget har sin bas inför fotbolls-EM.

Med sig har landslaget en last på sex ton. Hotellet har fått ett nya sängar och ett helt nytt gym, allt transporterat från Sverige.

- I år har vi extremt mycket grejor med oss ned. Jag tror vi har 25-30 stora burar med kläder med oss, vilket innebär 300-400 stora väskor.

- I ett slutspel är det viktigt att storsponsorn syns på kläderna, men de får inte göra det på vissa träningar eller på matcharenan. Allting blir dubbelt och det där ställer till en logistikproblematik som inte jag vill ha hand om.

Ett urval ur godsspecifikationen:

4 000 muggar

348 underställ

334 strumpor

334 matchtröjor

250 kortbyxor

240 kalsonger

210 pikétröjor

150 matchbyxor

124 marinblå fritidsoveraller

120 kylpåsar

120 förpackningar benskyddstejp

110 förpackningar elastisk binda

75 handdukar

60 gula koner

50 kepsar

30 blåa koner

30 bollar

20 mössor

20 förpackningar skosnören

16 förpackningar ormsalva

12 förpackningar dubbeldusch

10 förpackningar Ipren

4 nagelsaxar

3 massagebänkar

2 par kryckor

1 febertermometer

1 hjärtstartare

1 taktiktavla

1 fotbollstennisnät

1 elakupunktursutrustning

1 medicinväska

1 våg

1 svensk flagga

Källa - 2016-06-08 15:10

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+