David Lagercrantz avslöjar nytt bokprojekt

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

David Lagercrantz avslöjar nytt bokprojekt Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

David Lagercrantz avslöjar nytt bokprojekt - Författaren David Lagercrantz har fått smak för spänningsgenren. Nu ska han skriva sin egen serie med spänningsromaner. Storyn och huvudpersonerna finns redan - så även ett kontrakt på tre böcker.

David Lagercrantz sätter i dagarna punkt för Stieg Larssons Millenniumserie med boken "Hon som måste dö". Men även om han tar farväl av Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander så blir han spänningslitteraturen trogen också i fortsättningen.

- Nu ska jag stå på egna ben. Det blir en helt egen serie där en av huvudpersonerna är en slags depressiv, neurotisk Sherlock Holmes-figur som påminner en hel del om mig själv, säger David Lagercrantz till TT.

Han stannar alltså inom genren, men vrider den åt sitt håll. Klassklyftor ska belysas, uppifrån såväl som nerifrån. Han ska närma sig sin egen historia, men också den värld som han mötte i arbetet med boken "Jag är Zlatan" (2011).

David Lagercrantz axlade 2015 Stieg Larssons mantel som författare till böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist i Millenniumserien, men "Hon som måste dö" är hans tredje och sista bok i projektet.

- Mina böcker blir absolut inget plagiat, det kan jag lova, säger David Lagercrantz, som erkänner att han redan nu har börjat känna av pressen att leverera något som är hans rakt igenom, och som är minst lika bra eller bättre.

Storyn och persongalleriet finns redan. Så även ett kontrakt på tre böcker med Norstedts. Dessutom finns intressenter världen över, redo att börja buda på rättigheterna.

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson

Chef SvD Näringsliv: Maria Sundén Jelmini (vik)

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-08-20 15:26

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+