De går i Zlatans fotspår

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

De går i Zlatans fotspår - Femton ungdomslirare från Kapstaden ska försvara Sydafrikas färger i P14-klassen i Gothia cup. Men först på menyn står falafel och gyros i FC Rosengårds klubblokal efter en mixad träningsmatch. När det blåses i vuvuzelan tackar tränaren för The Rainbow Team Anees Abbas för all gästvänlighet.

Det syns att de sydafrikanska spelarna redan blivit kompisar med sina motståndare från Rosengård.

- Tänk så mycket fotboll och idrotten kan föra samman människor. Att komma hit är en enorm chans för många av mina spelare, säger Abbas.

Laget är en sammansättning av spelare från olika klubbar. Tanken är att få ihop spelare med olika etniska tillhörigheter, religion och olika ekonomisk status i ett lag. Ungefär halva laget får ekonomisk stöttning från sponsorer för att ha möjlighet att komma till Sverige. Initiativtagare är Pernilla Landstedt, som bor i Sydafrika sedan 20 år tillbaka.

- För de här killarna är det verkligen ingen underdrift att säga att de får ett minne för livet. Flera av dem har aldrig varit utanför Kapstaden. Det är en fantastisk upplevelse som ger så mycket erfarenheter. De får spela fotboll, lära sig om Sverige och, inte minst, det skapar en enorm sammanhållning och gemenskap med nya vänner från hela världen, säger Pernilla Landstedt.

Och fotboll kan de lira.

- Dom är extremt bra, snabba och tekniska. det är verkligen kul att lära känna dem, säger Elise Boman, som spelar i FC Rosengårds flicklag.

Sisonke Lubelwana gjorde hattrick. På hans kompass står det fotbollsproffs.

- Det är ett hårt liv att leva i en kåkstad, men jag fokuserar och tränar hårt och vill ta mig fram med fotbollen. En bra start vore här i FC Rosengård, säger han.

Vi vandrar i Zlatans fotspår. Förbi Rosengårds centrum med sporthallen, passerar Adlerfeldts väg längs med Bennets väg, under Västra Kattarpsvägen och fram till Zlatan Court vid Cronmans väg.

- Där uppe bodde Zlatan, säger guiden Enes Kovacevic.

Det tisslas och tasslas om Zlatan, men de kan inte hålla sig så länge. I ett nafs är femton lirare från Kapstaden ute på planen och lirar.

- Kristna, judar, muslimer, överklass och underklass. Det är underbart att se hur fotbollen förenar. Jag är så tacksam för att Pernilla dragit igång det här och ger barnen den här chansen, säger Anees Abbas.

På lördagen väntar ännu en match, då mot Olympic, och sedan ska killarna kolla Marta och Lotta Schelin och de andra stjärnorna i FC Rosengård.

- Sedan åker vi till Göteborg. där vi ska bära fanan under invigningen, berättar Pernilla Landstedt.

Källa - 2016-07-15 19:04

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+