Flest mål av alla men får inget pris

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Flest mål av alla men får inget pris Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Flest mål av alla men får inget pris - Om det hade varit förra säsongen hade Zlatan Ibrahimovic stormat mot ett av sportens mest prestigefyllda individuella pris Guldskon.

Faktum är att 34-åringen har gjort fler mål än alla andra konkurrenter - men ändå kommer blåsas på priset.

Anledningen är de andra franska lagens svaga europeiska cupfacit facit de senaste säsongerna.

Sportbladet har tidigare skrivit om den spanska glädjen över Zlatan Ibrahimovics öde i jakten på den Europeiska guldskon. Då, i början av februari, hade svensken dock oavsett liga inte varit i topp på rankingen.

Passerat alla

Men efter en fortsatt imponerande vår har Zlatan nu passerat såväl Napolis Gonzalo Higuain som Benficas Jonas i antal gjorda mål. Med 32 ligamål är svensken bäst i den europeiska fotbollseliten - men problemet är alltså ligan.

När franska Ligue 1 tappade från femte till sjätte plats på ligarankingen, som baseras på lagens prestationer i de europeiska cupspelen, inför säsongen (Portugal är ny femma) så förlorade spelarna också viktiga poäng i kampen om Guldskon. Topplistan till priset räknas nämligen fram genom att spelarna får multiplicera antalet mål med en bestämt siffra beroende på hur bra deras inhemska liga värderas.

Larsson vann priset

Spelarna i klubbar i någon av de fem första ligorna får två poäng för varje mål, de närmast bakom bara 1,5. Zlatan återfinns därför först på sjätte plats i jakten på priset med 48 poäng, 14 poäng färre än Real Madrids Cristiano Ronaldo trots att svensken gjort ett mål mer än portugisen.

Ronaldo har vunnit priset två år i rad (2013/14 tillsammans med Luis Suarez). En svensk har vunnit trofén, Henrik Larsson i Celtic 2000/01.

Källa - 2016-04-18 13:35

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+