Förbundet hoppas få behålla Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Förbundet hoppas få behålla Zlatan Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Förbundet hoppas få behålla Zlatan - Redan för över ett par veckor sedan pratade Zlatan Ibrahimovic om att han skulle släppa "en bomb" i Paris. Den briserade först på tisdagseftermiddagen i Nice, men Håkan Sjöstrand har anat att stubinen brunnit en längre tid.

- Det definitiva beslutet är ju här i dag, men vi har en bra dialog så vi har ju pratat med varandra om olika scenarion, säger Sjöstrand om när han fick beskedet.

Tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson har inte helt informerats om Zlatans beslut. Men på förbundet har man känt till att det inte kommer att bli något spel i OS.

- På något sätt är ju det här hans lag, säger Sjöstrand, och syftar på A-landslaget.

TT: Hur resonerade ni då med tanke på att Håkan Ericson ändå tog ut honom i bruttotruppen?

- Det är många som är med i den bruttotruppen och det är ett pussel fortfarande med OS, att få ihop allting. Det är många i den bruttotruppen som det fortfarande finns en del frågetecken för.

Betytt otroligt mycket

Sjöstrand har, liksom många andra, svårt att direkt sätta ord på betydelsen Ibrahimovic haft för svensk fotboll.

- Den har varit enorm, både på planen och utanför planen. Han har betytt otroligt mycket, både som fotbollsspelare och som person.

- För mig är det tre epoker. Det är en före Zlatan, en med honom och nu kommer det en efter.

Förutom Zlatan Ibrahimovic slutar även Kim Källström och Andreas Isaksson i landslaget efter EM.

TT: Det är ju väldigt folkkära profiler som försvinner. Är du orolig för vad det kan göra med intresset för det svenska herrlandslaget?

- Zlatans storhet har ju inspirerat många andra runt omkring att hitta till fotbollen. Men man måste tänka annorlunda, felet blir att leta den nye Zlatan. Vi måste tänka nytt, för det är så unikt det vi får vara med om.

- När vi tittar på våra yngre landslag, vad de presterar så tror jag ändå att vi har någonting på gång.

Ambassadör för fotbollen

En förlust för svensk fotboll är det naturligtvis ändå, men frågan är om den blir störst rent sportsligt eller kommersiellt.

- Det sportsliga är grunden för det kommersiella, att vi har framgångar. Så det går hand i hand. Men det är naturligtvis det sportsliga. Vi måste leverera sportsliga framgångar, det i sin tur ger andra saker.

Och förhoppningen är att Zlatan inte lämnar svensk fotboll helt.

- För mig är det så att han är väldigt stolt över att få representera landet Sverige. På det sättet är han ju inte bara en ambassadör för fotbollen, främst för fotbollen förstås, men för hela landet, säger Sjöstrand.

Nice, TT:s utsända

Källa - 2016-06-21 19:32

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+