Första frågan Vad står det i matchen?

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Första frågan Vad står det i matchen? Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Första frågan Vad står det i matchen? - När Zlatan Ibrahimovic vrålade ut sin glädje på Friends Arena skrek Oskar Molin av smärta.

20-åringen som var nära att debutera i Superettan innan en feldiagnos höll på att kosta honom både hans karriär och ben.

Men Oskar kom tillbaka till fotbollen.

Och framförallt: Han hann tillbaka till tv:n.

Sportbladet har tidigare skrivit om IFK Värnamo-spelaren Oskar Molins öde. Efter en feldiagnos fick då 19-årige Oskar beskedet av en läkare hemma i Småland att han aldrig skulle kunna springa igen och en operation för att sätta in en märgspik i benet bokades in.

Fick fel diagnos

Men efter att Oskars mamma anat oråd kontaktades en till läkare och en vecka innan operationen skulle genomföras drog han i nödbromsen. 19-åringen hade drabbats av Ewingsarkom, en ovanlig typ av cancer på lårbenet, och det planerade ingreppet som alltså bara var en vecka bort hade kunnat kosta Oskar hela benet.

Oskar Molin kallades upp till Karolinska Sjukhuset i Stockholm där han under det senaste halvåret vårdats. Nu återstår bara två cellgiftsbehandlingar innan i dag 20-årige Oskar blir utskriven den 14 maj.

Men faktum är att han redan är friskförklarad. Det skedde i november efter en väldigt annorlunda kväll i en sann fotbollsälskares liv.

- Veckan innan operationen fick jag njursten men de trodde först att det var biverkningar från behandlingen så jag skulle avvakta. Men på lördagen, samma dag som Sverige spelade EM-kval mot Danmark, åkte jag in akut, säger Oskar.

40 cm lång spik

Trots att det kändes "som någon satt ner pungen i ett skruvstäd och vridit på allt vad den orkade" så kunde Oskar Molin ändå inte släppa tanken på det som samtidigt hände borta på Friends Arena där Sverige ställdes mot Danmark i den första av två playoff-matcher till EM.

- Jag hade sett fram emot att se den matchen länge och de lyckades hitta ett rum med tv där jag fick ligga och vänta på att de skulle dränera njuren. Jag fick lite morfinsprutor under första halvlek så det gick bra. Den blev rätt rolig. . . Sedan hämtade de mig i paus.

Vad hände sen?

- De sövde mig knappt så de kunde väcka mig direkt när det var klart. Så fort jag vaknade frågade jag vad det stod i matchen. Sedan skjutsade de mig tillbaka in i rummet igen. Då var det 85:e minuten och vi ledde med 2-1. Det var lite nervöst sen i slutet men det blev ju ett bra resultat.

Tre dagar senare sköt Zlatan Ibrahimovic Sverige till EM i 2-2-returen i Köpenhamn och ytterligare nio dagar senare vann Oskar Molin sin kamp mot cancern. Då opererades hans lårben bort, strålades och sattes in igen med en 40 centimeter lång spik.

Efter operationen har Oskar genomgått ytterligare sex strålbehandlingar. När de två sista är genomförda kommer 20-åringen ha fått totalt tolv stycken.

Bredvid Oskar genom hela kampen har, förutom familj och vänner, även fotbollen stått med en hjälpande hand. IFK-tränaren Jörgen Petersson såg bland annat till att 20-åringen fick en fri roll som ledare i ett av lagens juniorlag.

- Jag hjälper till när jag kan vara där och ger lite råd. Jag får komma och gå som jag vill och det har gett mig jättemycket. Att känna sig delaktig och att jag betyder något för klubben. Sedan är det kul bara att få hålla på med fotboll. Det ger energi bara det.

"Samlat rätt mycket frustration"

Nu ska 20-åringen också ge sig på nästa utmaning: Ett rejält försök att inte bara ta sig tillbaka till fotbollsplanen utan att göra det som en bättre spelare än han var när han lämnade den.

- Jag har samlat på mig rätt så mycket frustration kan man säga så det känns som jag har hur mycket energi i kroppen som helst. Men benet får säga sitt. Först ska jag komma tillbaka i form och sedan får det ta den tid det tar.

- Men från att först få höra att jag aldrig mer kommer kunna springa till att kunna säga det här är bara det hur bra som helst.

Oskar är tydlig med att han vill tacka alla som hjälpt till. Personalen på Radiumhemmet, onkologläkaren, ortopeden, Ronald McDonald hus i Huddinge och Hemsjukhuset. Samt familj, vänner och alla andra bekanta som kommit med upplyftande ord på stan eller i tystnad sett till att hålla familjens garageuppfart skottad.

För att inspirera Oskar har IFK Värnamo tillsammans med hans moderklubb Gnösjö IF också ordnat en liten överraskning.

- De gjorde en insamling för att de ville att jag skulle få åka på en fotbollsresa och jag har bestämt mig för att åka till Barcelona nästa vår. Jag hoppas få se Messi. Det känns ju som ett måste att se honom nu när han är som bäst någon gång i livet.

Framtiden ser ljus ut för Oskar Molin. Cancern är borta, behandlingen nästan avslutad och fotbollsdrömmen väckt till liv igen. Men en självklar fråga återstår ändå att ställa.

För oavsett hur fotbollsintresserad du är: Hur orkar du tänka på idrott när du ligger på sjukhus med cancer i kroppen, en njursten i urinledaren och det känns som du har pungen i ett skruvstäd?

Oskars svar är lika kort som för en sann fotbollsälskare självklart.

- Det var ju en viktig match. . .

Källa - 2016-04-12 15:27

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+