Fredrik Gerttens nya film får världspremiär i Köpenhamn

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Fredrik Gerttens nya film får världspremiär i Köpenhamn Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Fredrik Gerttens nya film får världspremiär i Köpenhamn - Danska filmfestivalen CPH:Dox i Köpenhamn har sedan starten 2003 vuxit rejält och är idag en av världens största dokumentärfilmsfestivaler. Nu har årets tävlingstitlar till festivalen i slutet av mars avslöjats och bland dem hittar vi ett av Malmös största filmnamn.

Dokumentärfilmaren Fredrik Gertten kommer nämligen att ha världspremiär för sin kommande film "Push" på CPH:Dox. Filmen ska tävla i sektionen F:ACT Award.

"Push" följer den kanadensiska FN-rapportören Leilani Farha och hennes kamp mot vinsthungriga fastighetsbolag. Fredrik Gertten har haft stora internationella framgångar med sina tidigare "Bananas"-filmer, "Bikes vs Cars" och "Den unge Zlatan".

Men även om världspremiären av "Push" äger rum i slutet av mars så dröjer det till den svenska publiken får se filmen. Den svenska premiären blir nämligen inte förrän i augusti/september.

En annan skånsk film som ska visas på CPH:Dox är John Skoogs "Säsong" som hade premiär på Göteborgs filmfestival. Sydsvenskans Mattias Oscarsson skrev nyligen att Skåne har aldrig varit vackrare på film än i "Säsong" med Malmöfotografen Ita Zbroniec-Zajts foto. Filmen är producerad av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och han har även producerat Mikel Cee Karlssons dokumentär "Fraemling" som också får världspremiär på CPH:Dox.

CPH:Dox arrangeras den 20-31 mars i Köpenhamn.

Källa - 2019-02-25 20:16

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+