Gjorde allt för att få Ibra att stanna

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Gjorde allt för att få Ibra att stanna Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Gjorde allt för att få Ibra att stanna - CLAIREFONTAINE. Les Bleus missade EM-guldet med en hårsmån, men återvann fransmännens respekt i somras.

På fredag möter man Sverige i VM-kvalets mest känslofyllda match på hemmaplan.

Sportbladet träffade Frankrikes förbundskapten för att prata om tiden efter terrorn, Sveriges styrkor utan Zlatan och stolpträffen som förstörde hela sommaren.

- Spelar vi om matchen tio gånger är jag säker på att vi vinner nio gånger, säger Didier Deschamps som nästan har släppt EM-finalförlusten i somras.

Du tog över Juventus som tränare samma sommar som Zlatan lämnade klubben (2006 efter Juventus tvångsnedflyttning efter calciopoli-skandalen), vad har du för minnen av honom?

- Japp, jag tränade honom i en månad, sen drog han vidare (skratt). Jag gjorde allt för att behålla honom, jag ville förstås ha bästa möjliga lag, men det gick inte. Zlatan var ung och i början av sin karriär, han hade inte lust att spela i serie B, det var omöjligt att få honom till det. Jag gjorde allt i min makt, men det gick inte.

Det är inga hard feelings?

- Nej, absolut inte, jag har sprungit på honom sedan dess på Parc des Princes.

På vilket sätt är det annorlunda att förbereda sig inför matchen på fredag när motståndarlaget är såpass anonymt internationellt?

Matchen på fredag är inte bara en sportslig tillställning för Les Bleus. Det är också inledningen på helgen där årsdagen av terrorattentaten den 13 november ska högtidlighållas i hela Frankrike. Under vänskapsmatchen mot Tyskland på Stade de France utlöstes tre självmordsbomber runtom arenan och attentaten nådde hela vägen in i kärnan hos Les Bleus. Lassana Diarra förlorade en kusin i Paris, Antoine Griezmanns syster befann sig på konsertlokalen Bataclan samma kväll men överlevde.

- Det var först efter slutsignalen som man berättade för oss vad som hänt. Då hade vi telefoner och tillgång till tv. Det var smärtsamma timmar som följde, många i laget hade sin familj i Paris. Fotbollen blir väldigt sekundär i sådana sammanhang. Det finns ett före och ett efter matchen mot Tyskland. Det har gått ett år nu men ingen kan glömma det. Utöver de fruktansvärda scenerna som utspelade sig så var ju också fotbollen ett mål för attentaten, säger Didier Deschamps.

Det kommer att hållas en tyst minut före avspark på fredag, hur gör du för att spelarna inte ska fastna i dåliga tankar och minnen?

- Jag kan ju inte gå in i deras hjärnor och bestämma, alla får göra det som passar dem. Man hanterar det här på olika sätt, det är inte alltid den som gråter mest som är mest ledsen. Det här kommer att vara en stund före avspark, sen lägger vi all fokus på matchen. LÄS OCKSÅ Det gröna landslaget: "Kan inte göra så mycket åt det"

Vann VM- och EM-guld

Didier Deschamps och Les Bleus är en ömsesidig kärlekshistoria som varat i snart tjugo år, med vissa naturliga uppehåll. Han var kapten i det lag som vann både VM -98 på hemmaplan och EM två år senare, med legendarer som Zinedine Zidane, Lilian Thuram och Fabien Barthez vid sin sida.

Efter ökenåren, som började med spelarstrejkskandalen under VM i Sydafrika 2010 och fortsatte med konflikter under EM 2012, tog Didier Deschamps över ett landslag med stor potential och enorma image-problem. Efter VM 2014, där Frankrike åkte ut mot Tyskland i kvartsfinal, började en försiktig optimism övergå i hemma-EM-feber. Då, i oktober förra året, inträffade nästa skandal: Flera personer i Karim Benzemas närhet misstänktes för att försöka pressa landslagsmittfältaren Mathieu Valbuena på pengar med hjälp av en komprometterande sexvideo på Valbuena. De båda spelarna stängdes av från EM-spel av det franska fotbollsförbundet.

Karim Benzema antydde i en intervju med spanska Marca att hans nordafrikanska ursprung spelat in i Deschamps beslut och sa att den franske förbundskaptenen "böjer sig för en rasistisk del av Frankrike". Några dagar före EM-premiären hade ordet "rasist" klottrats på Deschamps semesterbostad i Bretagne.

Ett år efter skandalen finns inga juridiska hinder för att ta ut Karim Benzema i landslaget, men Didier Deschamps har hittills valt att låta bli.

- För mig är landslagets bästa det jag bryr mig om. De beslut jag fattar är de jag anser vara i landslagets intresse.

Vad var jobbigast; själva sexvideo-skandalen eller det faktum att Karim Benzema antytt att du böjer dig för rasister när du inte tar ut honom?

- Sakerna hänger ju ihop. Det hela fick mycket konsekvenser för Karim Benzema och Mathieu Valbuena, två av de viktigaste spelarna för Frankrike, men också för andra människor.

Trots den skakiga uppladdningen hade ni ett väldigt stöd från folket inför och under EM, hur har ni gjort för att vända trenden?

Kommer Karim Benzema aldrig mer att spela i landslaget under din ledning?

- Jag kommer inte att svara ja eller nej på den frågan. Som läget är nu tar jag inte ut honom eftersom jag bedömer det som bäst för landslaget som helhet. Men det är inte ett kategoriskt eller slutgiltigt beslut. LAGEN VI MINNS PLUS Magiska kvadraten förändrade sporten

Källa - 2016-11-07 23:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+