Här är stjärnorna som sålt sig till spelbolag

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Här är stjärnorna som sålt sig till spelbolag Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Här är stjärnorna som sålt sig till spelbolag - En sävlig förbundskapten som i en Oddset-jumper och vargpäls manar på sin trupp mot ryssen. Sveriges mesta landslagsman som pratar trampoliner på tyska. Och en historisk superstjärna som gör armhävningar på en strand.

SvD listar profilerna som "sålt sig" till spelbolagen.

Inför VM svämmar all media fullständigt över av reklam från spelbolag. Allt från C-kändisar till gräddhyllan av den svenska kändiseliten fyller annonsutrymmen, och spelbolagen har en Sisyfos-tävling om kundernas gunst.

För några år sedan ansågs det fult att göra reklam för spelbolag. Men nu har den synen spätts ut, menar Ladbrokes Nordens grundare Douglas Roos.

- Det har skett en totalförändring i tolerans. För tio år sedan var det ett stigma med att arbeta med spel på nätet, idag så höjer folk knappt på ögonbrynen längre.

Här listar SvD några av de svenska kändisprofilerna som på senare år "sålt ut sig" till spelbolagen.

Det slog ned som en bomb. Lilla, och relativt nystartade spelbolaget Bethard hade landat Zlatan Ibrahimovic som reklampelare, tillsammans med Snabba Cash-skådisen Dragomir Mrsic. Dessutom gick Zlatan, numera anfallare i Los Angeles Galaxy, in som delägare i det Maltabaserade spelbolaget.

- Det var väldigt mycket en chansning från vår sida. Vi visste att han pratade med andra spelbolag, men jag tror att mjuka aspekter kan ha varit avgörande. Till exempel är vi som driver företaget alla från Malmö, säger Bethards vd Erik Skarp till SvD.

Enligt uppgifter till Breakit ska Zlatans ersättning vara runt 100 miljoner, uppdelat i kontant betalning och ägandedel, och för det har svenskarna kunnat njuta av att se Zlatan dansa i Sverigekläder, diskutera Svenska Akademi-krisen och klicka bort samtal från förbundskapten Janne Andersson.

I mars i år stod det klart att "det mest betydande sponsorskapet i Betssons historia" var simmerskan Sarah Sjöström.

- Det känns väldigt roligt att börja arbeta med Betsson eftersom de, precis som jag, har stor passion för sport och tävlingar. I Betsson har jag fått en seriös och långsiktig partner som gör det möjligt för mig att fokusera på min karriär och framför allt OS 2020, sa simmerskan då.

Några siffror har aldrig avslöjats, men Ladbrokes Norden-grundaren Douglas Roos tror tyvärr inte det ligger i närheten av Zlatans ersättning.

- Ersättningar till kändisar är alltid från fall till fall, men Sjöström är nog lite billigare än Zlatan. Sarah är en av de mest imponerande idrottarna vi har, men hon är antagligen ändå billigare än många andra på grund av hennes idrott.

Även artisten Måns Zelmerlöw gör reklam för Betsson.

Leovegas roddar om inför VM - ut med Frank Andersson, och in med fotbollstrion Stefan Schwarz, Andreas Andersson och Hannah Ljungberg. Tillsammans med sportjournalisten Patrik Ekwall blir det en kvartett inriktad på fotbollsspel.

Tillsammans har ambassadörerna snörat på sig fotbollsdojorna, pumpat en badboll och klätt sig i något som vi misstänker ska likna den svenska landslagströjan för att heja fram landslaget till triumf i Ryssland.

Och sälja spel till Leovegas, givetvis.

Kärlekssagan Glenn Hysén och Unibet fortsätter även under VM, där den forna landslagsbacken och Twitter-profilen bland annat bloggar och ger speltips.

Men samarbetet stannar inte där. Sedan 2009 har vi fått se grabben från Hisingen med 68 landskamper och dubbla Uefa Cup-guld med IFK Göteborg i bagaget lyfta skrot med Tomas Brolin, kissa i skogen och prata betting samt spela in podcast om spel - allt i Unibets regi.

Andra profiler som gjort reklam för Unibet är bland annat Alexander "The Mauler" Gustafsson och Börje Salming.

Snurrfintarnas och volleyskottens mästare från Guldheden lade ned sin framgångsrika spelarkarriär 2015, som Sveriges landslagsspelare med flest herrlandskamper (148).

De flesta svenskar med någorlunda sportintresse minns Svenssons frisparksmål mot Argentina i VM 2002. Däremot är det nog färre som minns hans reklam för trampoliner - dubbad till tyska.

Nu är Svensson i reklamfarten igen, och den här gången för svenska spelbolaget Come On, som plockat in den forna mittfältarens tjänster inför VM i Ryssland.

Kanske den mest ikoniska spelreklamen av dem alla. Inspirerade av storfilmen Gladiator slängde Ovansjös Russel Crowe - Lars Lagerbäck -på sig sin tjockaste vargdräkt för leda sina mannar mot fiendestyrkorna inför EM 2008.

Och vem kan minnas den dramatiska perfektionen i Lagerbäcks taktiska genomgången inför slaget ("On my command, unleash hell").

Hur det gick? Sverige åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot Spanien och Ryssland.

Stefan Schwarz och Tomas Brolin är långt ifrån de enda 94-hjältarna som nu gör reklam för spelbolag. En annan är Henrik Larsson, som nu är "ambassadör" för Betfair - och en gång i veckan skriver om fotboll och lämnar speltips på spelbolagets sajt.

Kennet Andersson är ytterligare en 94-hjälte som nu får betalt av ett spelbolag. I en kampanj för Paf återskapar han bland annat de fem mål han gjorde under VM 1994, rapporterar Resumé.

- Vi är mycket nöjda med filmerna, inte minst eftersom Kennet visade sig vara en naturbegåvning framför kameran, säger Pafs marknadsdirektör Goran Ristic till tidningen.

Även Lasse Åberg och Lasse Holm är ambassadörer för Paf.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-06-17 09:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Fotbollsgalan svt nyheter
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan Zlatan
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan kollektion

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+