I returen får PSGs stjärnor inte svika som sist

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

I returen får PSGs stjärnor inte svika som sist - Paris Saint-Germain åker till Manchester med oddsen mot sig. Men det finns ett starkt franskt hopp. Det som sänkte PSG i första mötet borde enkelt kunna fixas till i returen.

Tänk er att ni är på väg till fest. Ni är faktiskt en av hedersgästerna. Och om allt går vägen är chansen stor att få gå hem med den där snyggingen ni spanat in så länge.

Ni tar förstås inga risker, pengar har aldrig varit ett problem.

Lyxaffärens mest extravaganta festblåsa är inköpt, den dyra champagnen har legat på kylning i flera dagar och den flådigaste bilen står fulltankad i garaget.

Den här gången kan inget gå fel.

Men det första som händer är att ni krockar med bilen och krossar champagnen vars innehåll rinner ut på kläderna.

Ridå.

Lite så måste PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi ha känt sig sent i onsdags kväll i förra veckan. För just de tre spelarna den franska huvudstadsklubben köpt in för att nå den där Champions League-titeln stod för avgörande misstag i första mötet.

• Zlatan Ibrahimovic missade en straff efter 13 minuter.

• Zlatan Ibrahimovic sköt över fri med målvakten efter 24 minuter.

• David Luiz pojklagsförsvarsspel ledde till 0-1 efter 38 minuter (han drog sen även på sig en varning och missar därför returen).

• Thiago Silvas svaga touch innebar 2-2 efter 71 minuter.

För spelare som kostat PSG nästan en miljard kronor - och som därtill håvar in en ansenlig summa pengar varje vecka - stod trion misstag på en icke-acceptabel nivå.

Men gjort är gjort och nu står PSG inför en tuff uppgift. 2-2 ger Manchester City en klar fördel.

Ändå ser jag dem inte som favorit ikväll. Känslan är att det är helt öppet.

PSG har gjort några av sina allra bästa insatser i årets Champions League på bortaplan - i Madrid och London, exempelvis.

Och tittar man bortom de individuella misstagen i första mötet mot City hittar man en hel del intressant.

Som att PSG hade 64 procent av bollinnehavet, och att man hade mer än dubbelt så många passningar inom laget jämfört med motståndet. Lägg därtill nästan 50 procent fler farliga anfall i matchen för PSG, enligt Uefas statistik.

Det talar för fransmännen ikväll. Det och att lagets tre galjonsfigurer inte lär göra om samma misstag igen. Eller som tränaren Laurant Blanc sa på presskonferensen dagen innan match: "Skapar vi lika många chanser som i första matchen förväntar jag mig att Zlatan gör mål".

Källa - 2016-04-12 13:36

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+