Ibrahimovic jagar säsongens första titel

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic jagar säsongens första titel Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic jagar säsongens första titel - Det finns en hel del som talar för Manchester United i söndagens final på ett kokande Wembley.

1) United har bara förlorat en av de 25 senaste tävlingsmatcherna.

2) Zlatan Ibrahimovic är i ruggig form. Svensken har hittills gjort 24 mål, stod i förra veckan för ett hattrick - och avgör nog gärna.

Klubben tog visserligen hem Community Shield i augusti (där Ibrahimovic avgjorde) - men en seger mot Southampton skulle inne bära den första tunga titeln med United, både för Ibrahimovic och för tränaren José Mourinho.

Och formen pekar onekligen uppåt för Manchester-klubben. Även om det är för långt avstånd för att verkligen utmana Chelsea om Premier Leauge-titeln närmar sig United topp fyra, och därmed en återkomst till Champions League, med stormsteg.

En seger i ligacupen kan möjligen ge ännu mer tändvätska till att knappa in de ynka två poängen som skiljer sjätteplacerade United från tabellfyran Arsenal.

Men United ställs mot ett lag med gott självförtroende. Southampton har tagit sig hela vägen fram till Wembley genom att bland annat slå ut topplagen Arsenal och Liverpool - utan att släppa in ett enda mål.

Målvakten Fraser Forster ser inte någon anledning till att bryta trenden.

- Om man tittar på de lag vi slagit på vägen fram till final så finns det ingen anledning att vi inte skulle göra samma sak när vi möter Manchester United. Vi har en enorm respekt för United, de har en tränare i världsklass och spelare i världsklass på alla positioner, men det är ingenting vi ska vara rädda för, säger Forster till klubbens webbplats.

Och kanske kan Forster också luta sig lite mot historien.

Senaste, och enda, gången lagen möttes i en final var 1976 när Southampton chockade United och vann FA-cupfinalen med 1-0 efter mål av Bobby Stokes, som fortfarande är en ikon i klubben.

Tredje omgången:

Manchester United-Northampton Town (b) 3-1

Southampton-Crystal Palace (h) 2-0

Åttondelsfinal:

Manchester United-Manchester City (h) 1-0

Southampton-Sunderland (h) 1-0

Kvartsfinal:

Manchester United-West Ham United (h) 4-1

Southampton-Arsenal (b) 2-0

Semifinal (bäst av två möten):

Manchester United-Hull 3-2 (2-0, 1-2)

Southampton-Liverpool 2-0 (1-0, 1-0)

Källa - 2017-02-24 15:23

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+