Ibrahimovic på ny rekordjakt

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic på ny rekordjakt Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic på ny rekordjakt - Landslagets bäste målskytt genom tiderna. Flest gjorda mål i Paris Saint-Germains historia. Tio guldbollar. 13 ligasegrar i fyra olika länder.

Zlatan Ibrahimovic vet hur man gör för att slå rekord.

Viljan att bli historisk har drivit den svenske superstjärnan genom åren - och besattheten av att vara bäst tycks aldrig sina.

- Det är motivationen, adrenalinet. Att hela tiden vilja mer, sade han efter att ha gjort 50 mål i den blågula landslagströjan.

På lördag kan det vara dags att rita om historieböckerna på nytt.

Kan tangera 91 år gammalt rekord

Gör Ibrahimovic mål för Manchester United i Premier League-mötet med Hull blir han det första nyförvärvet på 91 år att hitta nätet i säsongens fyra första tävlingsmatcher för den engelska storklubben.

i november 1924 gjorde Jimmy Hanson, en ung man från trakten som provspelat sig till en plats United, mål i sina fyra första matcher - men sedan dess har ingen spelare lyckats upprepa den bedriften.

"Så historia hägrar för Ibrahimovic", konstaterar Manchester United på sin webbplats.

Ibrahimovic som har gjort mål mot - i tur och ordning - Leicester, Bournemouth och Southampton, har redan gjort stora avtryck i sitt nya lag. När han genomförde tester i samband med att kontraktet skrevs under satte han ett nytt klubbrekord i styrka, och dessutom blev den första bilden på honom iklädd matchtröjan Manchester Uniteds det mest populära inlägget på Instagram dittills.

Blomqvist hyllar Ibrahimovic

Jesper Blomqvist kan det här med att prestera i Manchester United. Säsongen 1998-1999 vann han såväl Champions League, som ligan och FA-cupen med laget, och han anser att Ibrahimovics start i klubben närmast är osannolik.

- Det är galet, otroligt. Det är så häftigt. Zlatan hade inte kunnat få en bättre inledning, säger Blomqvist till Daily Star.

- England är ett fotbollstokigt land, och Manchester är en fotbollstokig stad. Fansen är vana vid i princip allt. Men det var länge sedan de fick se en sådan här start av en spelare.

Hur länge kan då Zlatan Ibrahimovics succé egentligen fortsätta? När ska det ta stopp?

Jesper Blomqvist tror inte att det finns någon broms för Unitedsupportrarnas nya favoritanfallare.

- Man kan se att han är otroligt laddad. Det var länge sedan jag såg honom så här engagerad och njuta av att spela fotboll, säger Blomqvist.

Källa - 2016-08-26 14:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+