Ibrahimovic räddade United med sent mål

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic räddade United med sent mål Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic räddade United med sent mål - Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt 14:e ligamål. Och såg till att Manchester United fick 1-1 i rivalmötet med Liverpool.

Zlatan Ibrahimovic klev fram när Manchester United behövde det som mest. När han med pannan skarvade in 1-1-målet i den 84:e minuten räddade han en poäng från rivalmötet hemma mot Liverpool.

Svensken stationerade sig i gästernas straffområde och såg först på när inhopparen Marouane Fellaini nickade Waynes Rooneys inlägg i stolpen. Bollen hamnade sedan vid Antonio Valencias fötter. Sekunden senare böjde svensken på knäna och nickade in kvitteringen bakom Simon Mignolet.

Innan Ibrahimovics 14:e fullträff i Premier League - ett mål som dessutom gör att han delar ledningen i skytteligan med Chelseas Diego Costa och Arsenals Alexis Sánchez - hade Manchester United svårt att överlista Mignolet.

Trots en bra start och flera öppningar i gästernas försvar var inte hemmalagets effektivitet som den kanske borde ha varit.

Ibrahimovic och Paul Pogba missade fina chanser och i stället var det Liverpool som hittade rätt först - och det var mycket tack vare Pogba.

Gästernas mål var nämligen ett resultat av mittfältarens misstag. Först tappade fransmannen markeringen på en Liverpool-hörna och när han sedan försökte reparera situationen slog han till bollen med handen.

Situationen gjorde att domaren Michael Oliver inte hade något val.

Straffen var lika given som att gästernas tränare, Jürgen Klopp, skickade fram James Milner till den vita punkten i David de Geas straffområdet. Straffen var hårt slagen och de Gea var chanslös.

Efter det brände Zlatan Ibrahimovic en frispark och Henrich Mchitarjan fick inte till något bra avslut när han var fri med Mignolet.

Målet skulle dock komma, och det var så klart anfallaren Zlatan Ibrahimovic som skarvade in kvitteringen med sex minuter kvar att spela av ordinarie tid.

I söndagens andra match blev det betydligt många fler mål.

Evertons Romelu Lukaku slog till för tolfte gången den här säsongen. Kevin Mirallas ökade på till 2-0 innan tonåringarna Tom Davies och Ademola Lookman hittade rätt och fastställde slutresultatet till 4-0 i hemmamötet med Manchester City.

Förlusten är tränaren Pep Guardiolas och Citys fjärde på de åtta senaste Premier League-matcherna, och det innebär att glappet upp till serieledaren Chelsea nu är hela tio poäng efter 21 omgångar.

Chefredaktör: Fredric Karén

Vd: Gunilla Asker

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Annonsdirektör: Pierre Bergström

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2017-01-15 16:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+