Irish News Var det Zlatans farmor eller?

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Irish News Var det Zlatans farmor eller? Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Irish News Var det Zlatans farmor eller? - Sverige verkar inte direkt ha skrämt livet ur de andra EM-nationerna med sitt spel i 1-1-matchen mot Irland. SvD har gått igenom ett antal internationella tidningar för att se vad de skriver om den svenska premiären.

I The Guardians direktrapport sågas Sveriges första halvlek: "Irland var väldigt bra i början, Sverige var helt hopplöst. Men när irländarna gjorde mål i början av andra verkar de nästan ha blivit panikslagna. De blev försiktiga och det kändes nästan som att de bjöd Sverige på målet. 1-1 känns som ett rättvist resultat, men Irland grämer sig nog över att de inte höll ledningen matchen ut. Clark, O’Shea och Coleman tog bort Zlatan alldeles för enkelt -svensken såg ineffektiv ut. "

Irländska Irish News hade svårt att se Zlatans storhet i matchen:

Irish News skriver att Zlatan Ibrahimovic utsågs till matchens lirare. Det fick dem att gå i taket.

"Zlatan matchens lirare, var det hans farmor som valde det eller?", twittrade de.

Vidare skrev de bland annat: "Vad hände med Irlands tur? Med lite mer tur hade det här varit tre poäng och en fot in i åttondelsfinalen. Men allt är inte förlorat, det är bra läge för en hjälte att kliva fram mot Belgien. "

Italienska La Gazzetta dello Sport skriver förstås mest om Italiens 2-0-seger mot Belgien i samma grupp. Men av det som skrivs om Sverige-matchen framgår att de italienska journalisterna kanske inte direkt skakar av rädsla inför mötet med de blågula på fredag:

"I början håller Sverige bollen - utan att veta vad de ska göra. Första halvlek är Irlands helt och hållet. I andra halvlek byts den osynlige Marcus Berg ut mot Guidetti. Den svenske U21-mästaren visar direkt hur man ska spela för att ge Zlatan Ibrahimovic chansen - det resulterade i mål. Men Zlatan fick inte bli historisk med mål i fyra raka EM. "

Belgiska tidningen Nieuwsblad anser inte att Sverige kommer att bli något hot för Belgien när lagen möts i sista gruppmatchen senare i EM:

"Matchen visade mycket tydligt att varken Sverige eller Irland kommer att kunna besegra Belgien. Paris-publiken hade räknat med show från Zlatan - men de blev besvikna. Det gick långsamt och trögt. Andra halvlek blev lite bättre. Hade fotbollsgudarna hört bönerna? Irland tog en rättvis ledning innan Sverige skapade några halvchanser. Det var lite typiskt att Sveriges mål kom genom att Irland gjorde målet via ett självmål. "

Tyska Bild var inte heller imponerade av det svenska spelet:

"Sverige spelade 1-1 mot Irland -Zlatan är endast en halvgud", skrev den tyska tidningen på Twitter.

På sajten spinner de vidare på "halv-temat" genom rubriken om att Zlatan gjorde ett halvt mål. Detta förstås apropå hans inspel som slutade med ett irländskt självmål. Bild skriver sedan bland annat: "Zlatan Ibrahimovic vill bli gud i Frankrike under EM, men i premiären fick hans lag bara 1-1 mot Irland. Det var inget storspel som visades upp av den svenska stjärnan. Irländarna var mycket närmare segern. "

Krönikören Otto Ulseth på norska Sporten. com imponeras av att Zlatan Ibrahimovic är så tolerant mot lagkamraterna. "Det är beundransvärt att han orkar dyka upp. Historien är full av stora spelare i mer mediokra lag, men jag tror inte att vi någon gång har sett en spelare är så överlägsen sina medspelare som Zlatan i detta svenska landslag. Det finns två svenska taktiker i EM: 1) Hoppas att motståndarna har otur i avsluten. 2) Tro på ett mirakel från Zlatan", skriver han.

Spanska tidningen Marca sågar Sveriges insats. Spaniens största sporttidning skriver att Irlands överlägsenhet var uppenbar men att en viftning med "Ibracadabras" trollspö till slut tämjde det gröna monstret. "Hamrén saknade en plan B och är helt beroende av stjärnan Ibrahimovic. "

Sverige räddade en oförtjänt poäng tack vare ett självmål och veteranerna Ibrahimovic och Isaksson, skriver El País. Sveriges brist på idéer var överväldigande. "Sverige, utan spel, utan förmåga att spela fotboll, och med en kvävd Källström, såg hur Irland skapade uppemot fyra klara målchanser. "

"Var det Ibracadabras magi som gav poäng mot Irland?" frågar sig Mundo Deportivo och beskriver en scen där Zlatan Ibrahimovic bara stirrar på en irländsk reporter och sedan går, utan ett ord, i den mixade zonen efter matchen. Svensken beskrev först målet: "Jag försökte slå in bollen hårt för att någon av mina lagkamrater skulle kunna göra mål. " Han fick då frågan om Clarks självmål var magiskt. Zlatan valde att inte svara.

Även de svenska tidningarna är kritiska:

Erik Niva i Aftonbladet skriver att han funderade på om det var Sveriges sämsta mästerskapsmatch under hans livstid när den svenska kvitteringen kom genom ett irländskt självmål.

"1-1 var mer än vi förtjänade, mindre än vi behövde", konstaterar han.

Han dömer helt ut Sveriges första halvlek: "En dryg halvlek utan ett enda strukturerat anfall, utan en enda vägvinnande passning, utan något annat än ett passivt inväntande av katastrofen. "

Noa Bachner i Expressen var inte mjukare i kritiken. Han konstaterar att framåt var Sverige "helt steriliserat".

"I samma sekund som Irland intog sina positioner på andra sidan slutade den svenska växellådan fungera. Erik Hamrén kommer att hävda annorlunda, men bevisen för att det skulle funnits någon metod att förhålla sig till, något system att arbeta i, de skulle inte hålla i rätten. Vägen till Zlatan var för lång och det svenska spelet stod lika stilla som ett flygplan på Arlanda. "

"Jag håller med Erik Hamrén att det är viktigt att drömma. Det jobbiga är att vakna upp - och inse är att vi inte är bättre än så här. Det lär bli en midsommar i Sverige. " Med andra ord tror Esk att EM-äventyret är över redan efter matcherna mot Italien och Belgien.

De irländska spelarna tyckte att de borde ha vunnit matchen i kraft av alla chanser: Robbie Brady tror att det svenska laget blev överraskat. Irland hade ett par farliga skott, varav ett i ribban.

- Jag tror Sverige blev förbluffade av vår prestation, så som vi spelade, så som vi passade bollen. Vi skapade massor med chanser. Vi spelade verkligen bra, säger Brady.

- Vi hade många chanser att vinna matchen. Vi är besvikna över att vi släppte in det där målet. Hela vårt försvar spelade exceptionellt. De stoppade en av världens bästa spelare, påpekar Jon Walters.

- Vi kunde vunnit matchen enkelt, vi hade så många chanser och kontrollerade spelet helt i den första halvleken, säger Jeff Hendricks.

Den svenska insatsen jämförs av John Senewiratne på Östgöta Correspondenten med en strandad skuta där ingen på plan verkade beredd att blöta ner fötterna genom att hoppa ur och putta på.

"Det vore oärligt att säga att Sverige var värda den här poängen (1-1), men efter en sån här kväll var det bara att tacka och ta emot", skriver han.

"Varför dröjde ni med att komma till er egen fest?", undrar Marjan Svab i Sydsvenskan och syftade på att svenskar, både på Stade de France i Paris och hemma i Sverige, hade laddat upp för premiärfesten.

"Hårda och tuffa inledande tjugo. Sverige försökte kliva dit, ta kampen och sökte konstant referenspunkten Zlatan Ibrahimovic. De hittade aldrig den. Medan Irland utan själv- och stjärnklar spets, men mer spridda rak-på-hot, nosade fler gånger på ledningsmålet. . . Men mellan de som förväntas slåss om platsen bakom favoriterna i grupp E är det fortsatt status quo. Få förväntade sig något annat på förhand, och Sverige har inte längre råd att dyka upp sent", skriver Svab.

Danmark åkte ju ut mot Sverige i den avgörande kvalmatchen till EM. Berlingske Tidende skriver att svenskarna var långsamma med att komma igång i matchen mot Irland:

"Svenskarnas spel var så nedslående långa stunder att de inte kan vara missnöjda med 1-1. Irland hade upprepade mållägen mot de nervösa svenskarna. När Irland gjorde 1-0 verkade

Källa - 2016-06-14 05:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+