Johansson får chansen mot Wales

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Johansson får chansen mot Wales Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Johansson får chansen mot Wales - Erik Hamrén tittar bakåt när han försöker forma framtiden. Tio av elva spelare som startar mot Wales började den avgörande playoff-matchen mot Danmark i november. - Men det är några positioner som fortfarande är öppna, säger förbundskaptenen.

Startelvan till söndagens genrep på Friends var ingen större hemlighet. Under lördagens presskonferens var Erik Hamrén snabb med att presentera de elva spelare som får chansen från start.

Minus Pierre Bengtsson, som inte är med i EM-truppen, är laget identiskt med det som klarade EM-platsen i Köpenhamn i höstas.

- Tanken har varit att så många som möjligt ska få matchtid innan vi åker i väg. Det kan inte bli så med målvakterna men min förhoppning är att många ska få några minuter i benen, så det kommer att bli en del byten, säger förbundskaptenen.

Då Hamrén vill ge flera spelare speltid innan EM-äventyret i Frankrike får Erik Johansson bilda mittbackspar med Andreas Granqvist.

- För det första vill jag se Erik. Han fick inga matcher i mars då han blev sjuk, säger Hamrén och konstaterar att kampen om speltid i EM mellan Victor Nilsson Lindelöf och Johansson är hård.

- Victor tog chansen när Erik var sjuk. Det är tufft mellan dem, och det ska bli kul att se kampen mellan dem.

Hamrén söker några andra besked:

Och om beskedet är negativt - vågar Hamrén låta Ludwig Augustinsson göra mästerskapsdebut utan en enda minut i en tävlingsmatch? Augustinsson kan räkna med att få minst en halvtimma mot Wales.

Sveriges startelva:

1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Lustig, 3 Erik Johansson, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson - 7 Sebastian Larsson, 18 Oscar Lewicki, 9 Kim Källström, 6 Emil Forsberg - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Marcus Berg.

Matchen mot Wales börjar klockan 16. 00 på Friends Arena i Solna.

Källa - 2016-06-04 13:38

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Fotbollsgalan svt nyheter
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan Zlatan
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan kollektion

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+