Lek och trams jämvikt till allvar

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Lek och trams jämvikt till allvar Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Lek och trams jämvikt till allvar - En av dotterns favoritsysselsättningar för tillfället är att hon trycker med tungspetsen mot specifikt ställe i munnen, alternativt vickar med tummen och pekfingret på emajlpluppen. I Facetime är hon tvungen att visa vilken tand som är lös. Och hon är glad för att tappa den, eftersom hon då slipper vara avis på kompisarnas gluggar.

Ja, och så frågar hon om jag sett Zlatan. Det gör hon varje gång.

Livet består delvis av en kedja igenkänningslänkar att förhålla sig till och hålla i.

I vår EM-bubbla fortsätter vi knacka bokstäver om spelet, skådespelet och gladiatorerna. Ibland är fotboll katalysator för något bra. Då och då berättar fotboll något om människan och livet. För det mesta ger fotboll även en stunds underhållning. Fint. De som hävdar att betydelsen är större än så, att fotboll är luften vi andas och verklighetens logiska kompass… näe, den definitionen låter väl snäv.

Min begåvade kollega Caroline Wickmark står bakom helgens måsteläsning på sportsidorna. Hon skriver om en av mina favoritintervjuobjekt, MMA-proffset Pannie Kianzad, och de inre demonerna, bland annat svår ångest, hon brottas med. Som sagt, ibland berättar idrott i allmänhet något om livet. I detta fall om människans svaghet.

- MMA är bara en sport. Jag har alltid trott att MMA identifierar mig, att ingen annan ser något annat. Att de inte ser Pannie som helhet, hon som har utbildat sig och har känslor och kan bli sårad.

Det finns fler starka Panniecitat i texten.

Under mina tyckarår har jag ibland tagit till bombastiska övertoner, och kommer göra det igen. Kanske redan de närmaste dagarna. En fotbollsmatch, och en svensk EM-premiär i synnerhet, väcker känslor vare sig vi vill det eller inte. Där och då. Sedan handlar det om medvetenhet att distansera sig. MMA är bara en sport. Samma utgångspunkt gäller för fotboll.

Om några timmar ställer vi in GPS-koordinaterna. Riktning Paris.

Häromkvällen, över en deliciös tonfisktartar, pitchade GP-Balkander, som äger en svensk landslagströja modell 1948, idén om att göra en "Jimmy Jump" i samband med någon av landslagets träningar. Ni vet snubben som objuden tar sig in på stora sportevenemang.

Så är det här. Allvar och trams. Det känns som att vi alla behöver den där EM-premiären.

Källa - 2016-06-12 08:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+