Löfven och Hollande går hårt åt britterna

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Löfven och Hollande går hårt åt britterna - PARIS. Stefan Löfven var i går i Paris träffade en stridslysten och mot britterna obeveklig president François Hollande.

- Det är ett oåterkalleligt beslut. Ett nej är ett nej. Det finns inget mellanläge oavsett hur de röstar, sade den franske presidenten,

Stefan Löfven var inte lika bombastisk.

- Främst är det synd för britterna själva, sade statsministern om alternativet att Storbritannien lämnar EU.

Tillsammans gick de hårt ut mot de britter som i dag röstar för ett utträde ur EU-gemenskapen.

- Det är mer än Storbritanniens framtid som står spel. Det är handlar om hela EU:s framtid, sa Frankrikes president François Hollande när mötte pressen i går. Bredvid stod en allvarlig och sammanbiten Stefan Löfven som just flugit ned med regeringsplanet. Mycket skulle hinnas med och situationen är allvarlig.

Frankrikes president dramatiserade och stängde dörren till alla möjliga former av eftergifter till Storbritannien - oavsett hur britterna röstar i dag:

- Det är ett oåterkalleligt beslut. Ett nej är ett nej. Det finns inget mellanläge oavsett hur de röstar, sade François Hollande. Han tänker inte ge britterna några möjligheter till fler omförhandlingar oavsett om det blir ett ja eller nej.


"Synd för britterna"

Stefan Löfven var inte riktigt skarp i sina ordalag som Frankrikes president.

- Främst är det synd för britterna själva, sade han när han träffade Expressen och ett par andra svenska journalister på ambassaden efteråt. Då hade han fått reda på att Frankrikes president tänker resa till Tyskland redan nästa vecka för att förhandla med grannen om hur Merkel och Hollande kan gå vidare med EU-samarbetet.

LÄS ÄVEN: Så kan din ekonomi förändras vid brexit

Ett sådant initiativ har det talats om länge i Frankrike. Tyskland och Frankrike skulle kunna svara på britternas eventuella utträde med ett fördjupat samarbete. Ett sorts: "okej om det ska vara så går vi i euroländerna vidare själva". Bland annat ska Hollande också träffa det lilla eurolandet Nederländerna i nästa vecka.


Fruktar splittrat EU

Innan Stefan Löfven hoppade in i sin svenskflaggade Volvo sade han vad han hoppades och fruktade inför en sådan situation, med ett ännu mer splittrat EU:

- Jag utgår ifrån att euroländerna uppskattar EU-samarbetet i sin helhet, inklusive med länder som inte har eurovalutan, för det är det bästa för oss alla. Jag hoppas att de lämnar öppet för att även icke-euroländer att delta, på olika typer av samarbete - om de så önskar, sade han.

Innan han gav sig in i det heta mötet med Frankrikes president - och därefter premiärminister Manuel Valls - så kylde han först ned sig med lingondricka i Sveriges eurobås framför Paris Rådhus. Där har Sverige installerat ett isblock som kyls ned med solkraft - ungefär lika paradoxalt som hela EU-samarbetet i dag.

Det gav i alla fall statsministern en paus för att tänka på fotboll innan han under kvällen flög ned till Nice och matchen Sverige-Belgien. Den tippade Stefan Löfven 2-1 till Sverige. Blev det inte det så utesluter han inte ett regeringsinitiativ för att avtacka Zlatan som landslagsspelare:

- Jag tycker att han förtjänar all uppmärksamhet han kan få - och då har han redan mycket, sade Stefan Löfven.

Källa - 2016-06-22 22:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+