Målen visar att Isak behärskar det mesta

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Målen visar att Isak behärskar det mesta Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Målen visar att Isak behärskar det mesta - Alexander Isak fick chansen från start och behövde bara tre minuter på sig för att avgöra matchen. Pang, pang - två snabba mål och ett imponerande styrkebesked när Färöarna besegrades med 4-0.

Detta är en kommentar. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det svenska herrlandslaget i fotboll har tagit greppet om andraplatsen i grupp F bakom Spanien i EM-kvalet. Matchen mot Färöarna i Torshavn var i praktiken över efter 15 minuter.

Då hade den tidigare AIK-anfallaren Alexander Isak gjort 1-0 med en flygande nick och 2-0 efter en mottagning i steget och snabbt avslut.  

Det var första gången som Isak äntligen fick chansen från start i en tävlingslandskamp i blågul tröja. 19-åringen, som lämnade AIK efter en sensationell succésäsong i allsvenskan 2016, tackade för förtroendet från Janne Andersson.  

Isak satte två klassmål och visade att han behärskar det mesta. Han är klinisk i avsluten, har en förnämlig förstatouch och ett flyt i steget som gör att det ser ut som han liksom flyter fram över (konst)gräset.  

1-0-målet kom på nick efter ett perfekt inlägg från Mikael Lustig och 2-0 tre minuter senare efter djupledspass från Sebastian Larsson. Isak tog emot i farten med utsidan av foten och sköt i samma moment. Vackert!

Sedan var matchen avgjord.  

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Quaison gjorde 3-0 och 4-0 före paus mot ett Färöarna som inte alls hade något att sätta emot.  

Det var stor skillnad mot EM-kvalmatchen för sju år sedan då Sverige låg under med 1-0 i paus innan Alexander Kacaniklic och Zlatan Ibrahimovic ordnade segern.  

Nu var det aldrig något snack. Sverige svarade för en perfekt genomförd match. Koncentrerat med fart i passningarna, där Sebastian Larsson visade klass flera gånger genom att "sticka in" bollen i djupled.  

Alexander Isak har tidigare svarat för vassa inhopp i landslaget och jag efterlyste på förhand att han måste få chansen från start mot ett så pass svagt motstånd som Färöarna. Isak har ett internationellt steg och har också vuxit till sig efter tiden i först Dortmund, sedan Nederländerna och nu i Spanien (Real Sociedad).  

Nu är det givet att Isak startar även mot Norge på söndag på Friends arena. Det kommer bli en helt annan match än mot Färöarna och jag längtar efter att se Isak igen.  

Robin Quaison, även han fostrad i AIK, har också spelat till sig en ordinarie plats i landslaget. Nu fick han starta på mittfältet i stället för i anfallet som tidigare i kvalet, men hittade in centralt och gjorde ett snyggt mål.

Victor Nilsson Lindelöf gjorde sin första match i kvalet och var felfri. Precis som ifrågasatte kaptenen Andreas Granqvist.  

Nej, Sverige sattes aldrig på prov, utan spelade också smart efter paus där man bara bevakade ledningen och sparade på krafterna inför matchen mot Norge. Janne Andersson gjorde också tre ganska tidiga byten för att "lufta" spelare och låta andra vila.  

Spanien hade problem borta mot Rumänien men vann med 2-1 och ångar på mot gruppsegern. Det gäller för Sverige att knipa andraplatsen före Norge och Rumänien. Tre poäng på söndag skulle vara ett stort steg på vägen mot EM-slutspelet nästa år.  

Alexander Isak 

Två tidiga mål, där Isak visade briljant teknik och touch.  

Första matchen i EM-kvalet. Målskytt, tongivande. Trygg.  

Sebastian Larsson (ut 73) 

Suveräna framspelningar till två av målen. Bra på små ytor.  

Fick spela på kanten, men sökte sig centralt och målade vackert.  

Robin Olsen

En lugn kväll. Gjorde det han skulle utan problem 

Mikael Lustig (ut 46) 

Perfekt inlägg till Isaks första mål. Följde med fint framåt.

Emil Krafth (in 46) 

Ersatte Lustig i paus och får godkänt utan att sätta avtryck.  

Andreas Granqvist 

Ifrågasatt, men det svaga motståndet innebar inga problem.  

Pierre Bengtsson

Gör alltid jobbet. Värderar lagen bra. Fin vänsterfot.  

Albin Ekdal (ut 63)

Vann boll som vanligt. Spelade enkelt. Klar efter en timme.  

Kristoffer Olsson

Inte lika dominant som väntat, men spelade klokt och vårdat.  

Marcus Berg 

Nej, inget mål från Berg men öppnar ytor med ideliga löpningar.  

**

Gustav Svensson (in 63) och Jimmy Durmaz (in 73) spelade för kort tid för att få betyg.  

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-09-05 23:08

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+