Mourinho är före sin egen tid

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Mourinho är före sin egen tid - Det brukar vanligtvis ta ett par år. Den här gången dröjde det bara några månader. Manchester United har redan drabbats av José Mourinhos tredjesäsongssyndrom.

På söndag reser Zlatan och hans chef så långt västerut som det går i Premier League. Det är den elfte omgången eller är det den elfte timmen?

Swansea City är nästjumbo, har förlorat sju av sina nio senaste matcher och har redan bytt manager.

Manchester United åker till regn- och blåshålet på den walesiska kustkanten med en helt annan kravbild och kraftsamling men inte med särskilt mycket bättre facit: fyra ligamatcher utan seger och åttonde plats är fakta som gäller redan sedan förra helgen.

Sedan dess nu också en torsdagstorsk i Istanbul, en skada på miljardmannen Paul Pogba och en fortsatt sökande skyttekung i Zlatan Ibrahimovic.

José Mourinho är förbannad på allt och alla, utom på sig själv. Han odugligförklarar individer, frysboxar nyförvärv och sågar sitt lag. Han skäller ut domare, blir uppskickad på läktaren och står under dubbla disciplinära förbundsutredningar.

Han bär sig åt på ett sätt som i och för sig inte är särskilt ovanligt, men han gör det i ett tempo och med en tajming som är annorlunda.

Han har inte några resultat att skymma sin hybris med och den här gången kom det snabbare än någon gång tidigare.

Det brukar ta två år.

Mönstret är annars detsamma och synat i sömmarna: i Porto och Inter blev det bara två hela säsonger. I båda fallen var det en demontränare - inte bara i sina egna ögon - som lämnade klubbarna.

José Mourinho var på topp och spelets synnerligen speciella fotbollsfurste. Portugisen erövrade liga efter liga med en konstant aura av arrogans och resultat i en, bokstavligen talat, oslagbar kombination.

Båda sejourerna i Chelsea och tiden i Real Madrid startade ungefär lika övertygande och titeltäta - för att sedan kraschlanda problemfyllt och resultatsvagt. "Tredjesäsongssyndromet" blev ett begrepp och fick ett ansikte, José Mourinhos.

Symptomen är redan nu desamma. Och Uniteds tänkta långtidsmanager har varken någon tydlig taktisk idé eller ett särskilt genomtänkt ledarskap, som det verkar.

Som läget är har han bara Zlatan Ibrahimovic och hans eventuella, plötsliga briljans att hoppas på, svensken som efter stryptaget på Simon Kjaer också har ett avstängningshot över sig.

Kanske är också det ett slags tecken; Zlatan har inte lyckats få till mer än ett futtigt mål på sina elva senaste matcher. José Mourinhos största styrka har varit att bygga en spelargrupp som utan minsta tvivel skulle kunna springa rakt igenom en lavin för honom.

Åtminstone i två år.

I United är den tredje säsongen redan här och för första gången tror jag faktiskt att José Mourinho tvivlar på sig själv.

Det ska, för ovanlighetens skull, bli sol och faktiskt nio plusgrader på söndag i Swansea. Och så orosmolnen därtill.

Ola Wenström är medarbetare på Viasat.

Lördag:

12. 15, SVT1: Ryssland-Sverige, Karjala Tournament

Grönborgs nya Kronor inledde med tung Tjeckienförlust. Kan artisten Klasen kliva fram här?

Söndag:

12. 30, Viasat Sport Premium: Arsenal-Tottenham, Premier League

Arsenal går in i Londonderbyt med högst svansföring. Spurs utan Kane är inne i en svacka.

15. 55, Viasat Sport Premium: Swansea-Manchester United, Premier League

Pressen på Mourinho och Zlatan hårdnar. Seger är ett måste för att kunna haka på topplagen.

Källa - 2016-11-04 12:03

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+