Några av Zlatans största ögonblick

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Några av Zlatans största ögonblick Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Några av Zlatans största ögonblick - + Tävlingsdebuten och första målet 2001.

Publiken på Råsunda skanderar hans namn och till slut kan inte Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck hålla tillbaka Ibrahimovic. Azerbajdzjan är ett slaget lag i VM-kvalet när Zlatan kommer in. Fredrik Ljungberg dukar omgående upp för första fullträffen.

+ Den otroliga klacken mot Italien i EM 2004.

Italien har 1-0 och Sverige forcerar med fyra anfallare för att nå kvittering i den andra gruppspelsmatchen. Fem minuter kvar. Kim Källström slår en hörna och bollen når slutligen Ibrahimovic som med imponerande akrobatik klackar in 1-1 i en båge över Gianluigi Buffon.

+ Segermålet mot Ungern 2005.

På Ferenc Puskas-stadion ser det ut att bli mållöst i VM-kvalet när Ibrahimovic, utan större ansats eller fart och från nästan ingen vinkel alls får på en perfekt vristträff. Bollen borrar sig in i krysset, men många uppfattar inte omedelbart målet. På avbytarbänken kommer jublet med fördröjning.

+ Ännu ett sent mål i Budapest 2009.

Inget talar för svensk seger i VM-kvalet till Sydafrika. Då vräker sig Ibrahimovic fram och i duellen med den ungerske målvakten och avgör med magen i fjärde tilläggsminuten.

+ Vackraste målet i EM 2012.

Sverige är redan utslaget men spelar för sin heder och den väldiga blågula klacken på Olympiastadion i Kiev. Med perfekt kroppskontroll, kraft och teknik skjuter han målet som röstas fram som det vackraste i EM.

+ Showen när Friends invigs.

England i allmänhet och engelska medier i synnerhet har inte tagit till sig Zlatan, men det ändrar han på när Friends öppnar portarna hösten 2012. Han gör Sveriges samtliga fyra mål men det sista går till historien. En fenomenal cykelspark från distans letar sig in bakom Joe Hart.

+ Större än Sven Rydell 2014

Den gamle elfsborgarens rekord på 49 landslagsmål har stått sig i över 80 år när Ibrahimovic en sommardag gör två mål mot Estland och kommer upp i 50 mål. Inför EM-dramat mot Belgien står han på 62 mål på 115 landskamper.

+ Frisparken i Parken 2015

Han har redan gjort två mål i dubbelmötet i playoff mot Danmark när han lägger upp bollen en bit utanför Kasper Schmeichel i det danska målet. Han placerar med kraft in bollen som tar landslaget till EM-slutspelet och springer raka vägen till Erik Hamrén.

Nice, TT:s utsände

Källa - 2016-06-21 19:19

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+