Nilsson Lindelöf Jag är väldigt hedrad

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Nilsson Lindelöf Jag är väldigt hedrad Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Nilsson Lindelöf Jag är väldigt hedrad - Det är mittbackarnas tid.

Andreas Granqvist hyllades som Sveriges främste spelare förra året.

Nu klev landslagspartnern Victor Nilsson Lindelöf upp på Globens scen och greppade Guldbollen.

- Det är många som haft ett bra år och jag är väldigt hedrad som sitter här idag, säger han.

Efter Zlatan Ibrahimovics långa era som given mottagare av svensk fotbolls finaste utmärkelse har jurymötena rimligen blivit längre, kandidaterna fler, liksom argumenten för eller emot.

I ett landslag där ingen numera är lika stor och lång som Ibrahimovic är det svårare att sätta fingret på just vem i kollektivet som varit lite vassare, som stuckit ut lite mer och som kan lägga mest framgångar i sitt klubblag i vågskålen.

Valet av Nilsson Lindelöf lär väcka minst lika mycket kritik och lika många invändningar som när Andreas Granqvist utsågs.

Men vem om inte den 24-årige västeråsaren borde i så fall ha fått göra förbundsbasen Karl-Erik Nilsson och Aftonbladets sportkrönikör Simon Bank sällskap på Fotbollsgalans scen?

Förmodligen någon av de två "VNL" själv nämnde på presskonferensen kort efter att han fått ta emot utmärkelsen.

+ Robin Olsen. Landslagsmålvakten var liksom "VNL" strålande i VM och värvades till Roma där han varit given sedan han anslöt från FC Köpenhamn i somras.

+ Andreas Granqvist. Veteranens popularitet ökade i somras från en redan hög nivå tack vare hans hårt pumpande lejonhjärta under veckorna i Ryssland.

- Robin har haft en bra säsong och gjorde ett fantastiskt VM och har presterat oerhört bra i Roma. Han var säkert med där, och självklart också Andreas, säger Nilsson Lindelöf.

Lite i skuggan av sin yvige och mer utåtriktade mittbackskollega Granqvist gjorde Nilsson Lindelöf ett strålande VM, trots att han missade öppningsmatchen mot Sydkorea på grund av sjukdom.

Som något av svensk fotbolls Greta Garbo får han måhända inte den mediala uppmärksamhet hans duglighet förtjänar. Men att inte synas och höras utanför planen är ett val han själv gjort. Nilsson Lindelöf gör sällan intervjuer, säger inte speciellt mycket i dem och stannar inte längre än absolut nödvändigt hos journalister efter matcher, om han ens stannar.

I höstas, i samband med Nations League-mötet med Turkiet undvek han helt medierna, något han senare gav en förklaring till under en presskonferens tillsammans med den numera lika skygge Robin Olsen.

- Jag ville fokusera på det viktiga. Det fungerar bra för mig. Jag tycker att det har blivit en större grej än vad det är.

Han följde den linje han höll under VM.

- Jag gjorde mycket media och sådana saker inför VM och kände till VM att jag ville gå in i min lilla bubbla och ladda batterierna, allt för att göra det så bra som möjligt för laget och för Sverige. Det är mest det, sade han.

Prestationerna i landslaget, främst i Ryssland, är den stabila sockel på vilken Guldbollen vilar. Att han under hösten mer frekvent vunnit managern José Mourinhos förtroende i Manchester United var förmodligen en avgörande fördel i konkurrensen med Granqvist och Olsen.

Nilsson Lindelöf var under långa stunder under debutsäsongen (2017-18) i Premier League både petad och ifrågasatt.

Till slut erkände Mourinho att 350-miljonersköpet från Benfica inte riktigt var redo.

Han är ännu inte den fullträff som Uniteds stora supporterskara hoppas på. Fortfarande blandas lysande prestationer med kostsamma misstag. Men han går stadigt framåt, det blir mer och mer av det förra och mindre och mindre av det senare.

Förklaringen?

- Jag har varit noggrann i allt: rehabiliteringen, mat, förberedelser. Jag lämnar inget åt slumpen. Det är väl det, säger han

Han tackar också Mourinho.

- Han har betytt mycket för mig. Han värvade mig till världens största klubb. Han har gett mig förtroende, gett mig matcher och jag försöker alltid ge tillbaka.

Nilsson Lindelöf erkänner att han hade svårt att ta in beskedet att just han skulle få Guldbollen i år.

- Jag fick samtalet av Janne (förbundskaptenen Andersson). Jag skulle precis lyfta mot Turin. Jag hann inte ringa Maja (frun) utan fick göra det när jag landade.

Född: 17 juli 1994 (24 år).

Familj: Gift med Maja Nilsson Lindelöf.

Position: Mittback.

Klubb: Manchester United.

Tidigare klubbar: Västerås 2009-2011, Benfica 2011-2017.

Landskamper/mål: 27/1.

Meriter: EM-guld U21 2015, portugisisk mästare tre gånger, portugisisk cupmästare en gång, utsedd till årets back 2016, vinnare av Guldbollen 2018.

Aktuell: Tilldelas på måndagskvällen Guldbollen, svensk fotbolls finaste utmärkelse på herrsidan.

Juryns motivering: "Victor Nilsson Lindelöf får guldbollen för sina insatser i landslaget och i klubblaget Manchester United. Han har tagit sig an utmaningar på den allra yppersta nivån, i ett VM-slutspel och i en av världens hårdaste ligor, och tagit utvecklingssteg som gör honom till en försvarsspelare av internationellt snitt. "

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-11-12 21:56

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+