Nu vill Durmaz starta

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Nu vill Durmaz starta - Fast på bänken mot Irland. Mot Italien fick Jimmy Durmaz göra efterlängtad EM-debut när han hoppade in i 79:e minuten.

Tabellmatematiker har räknat ut att Sverige kan gå vidare vid oavgjort, men då krävs det att många resultat går Blågults väg. Med andra ord är seger mot Belgien i stort sett ett måste. Och då vill yttermittfältaren Jimmy Durmaz bidra i större utsträckning än vad han hittills tillåtits i turneringen.

- Jag har visat framfötterna på träningarna och är sugen på att spela. Jag hoppas och tror jag kommer starta. Det har varit tufft att sitta vid sidan av. Då gäller det att vara stark.

Sverige valde en defensivare taktik mot Italien. På onsdag ställs det större krav på de offensiva mittfältarna och de två anfallarna. Durmaz är övertygad om att hans offensiva spelstil kommer mer till sin rätt mot Belgien.

- Det är en match som passar mina kvalitéer. Jag gillar att anfalla, fylla på och ligga högt upp i banan.

Den stora knuten som Sverige är tvunget att lösa är hur man ska få det främsta anfallsvapnet Zlatan Ibrahimovic i farliga lägen. Jimmy Durmaz tycker understödet saknats.

- Vi måste hjälpa varandra för att få till det anfallsspelet vi haft i vissa matcher. Fyller vi inte på blir det svårt för de där framme.

Efter första matchen uttryckte Durmaz sin besvikelse över utebliven speltid.

- Jag var lika besviken efter Italienmatchen för att jag inte fick starta även om det var skönt att få göra EM-debut.

Durmaz såg Belgien mosa Irland, men han ser också att det finns möjligheter att hota favoriten.

- Individuellt är Belgien väldigt starkt, däremot är de inte lika starka lagmässigt. De fick tre kontringsmål och sedan kunde de spela som de ville.

- Det gäller att vi ligger tajt på dem och inte ger dem ytor. Ju längre vi håller nollan desto mer frustrerade kan de bli. Sedan ska vi attackera på ett smart sätt, inte bara fullt ös framåt.

Direkt efter förlusten mot Italien pratade de svenska spelarna ihop sig.

- Stämningen i truppen är bra. Vi har en god känsla inför Belgienmatchen. Vi har sagt att vi ska få in samma snack som mot Danmark, att "vi ska vinna matchen". Vi måste bygga upp en tro.

Källa - 2016-06-20 07:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+