Offside slopar all reklam från spelbolag

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Offside slopar all reklam från spelbolag Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Offside slopar all reklam från spelbolag - Fotbollsmagasinet Offside har från och med onsdagen tagit bort all reklam från spelbolag, både i tidningen och på nätet samt i poddsändningar.

Ekonomiskt innebär det, enligt Offside, en förlorad intäkt på runt en halv miljon kronor. En viktig aspekt till beslutet är "journalistisk trovärdighet".

"Vi vill stå fria i diskussioner, granskningar och reportage om spelbolagens inverkan och påverkan på fotbollen", skriver Offsides chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius i ett inlägg på offside. org.

Vårens rapportering om Zlatan Ibrahimovics eventuella comeback i landslaget belyste ett av problemen, skriver de vidare.

"Den heta potatisen grundade sig till stor del i Zlatans kampanjande för ett specifikt spelbolag och framstod mest som ett pr-trick. För många spelbolagskopplade journalister (inklusive oss själva) blev händelsen svår att kritisera med trovärdigheten i behåll. "

Källa - 2018-10-17 11:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+