Publikfrieri fast till fel publik.

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Publikfrieri fast till fel publik. Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Publikfrieri fast till fel publik. - Aulan var så varm och fullsatt att jag var nära att göra som några av eleverna - ta ett av SSU:s flygblad och fläkta mig med. Statsministern bidrog inte heller med någon vidare frisk fläkt när han på tisdagen besökte Malmö Borgarskola.

Borgarskolan är en av stadens bästa gymnasieskolor, känd inte minst för sin satsning på matematik. Men inte bara det - den har också utbildat såväl Zlatan Ibrahimovic som Kim Wall. Zlatan från Rosengård, som hoppade av och blev en av världens bästa fotbollsspelare. Kim Wall från Trelleborg, som fram till sin allt för tidiga död gjorde raketkarriär inom internationell journalistik.

De fick nu inte plats i statsministerns tal.

Stefan Löfven (S) talade istället - efter en kort inledning som handlade om skolor i Bronx, korv med bröd och musikern Laleh - lite om sin egen politik och mycket om de andra partiernas.

Moderaterna och Sverigedemokraterna buntades på sedvanligt manér ihop som det enskilt största hotet mot Sverige. Den föreslagna extra lediga veckan, som väl har alla i Sverige som målgrupp utom just artonåringarna i publiken,nämndes såklart. Vikten av att gå och rösta på söndag, i "folkomröstningen om välfärden".

Mycket mer hanns inte med på de knappa tjugo minuter statsministern ägnade åt de några hundra förstagångsväljarna.

Det finns de som har undrat hur politikerna ska nå ut till ungdomar med sin politik. Därför var den korta frågestunden efter statsministerns anförande långt mer intressant än själva talet:

"Har Socialdemokraterna flyttat sig högerut och varför?"

"Varför minskar inte vårdköerna?"

"Vad har ni för förslag för klimatet?"

"Hur ska invandrare få fler jobb?"

Kanske mest talande för Stefan Löfven, och Socialdemokraterna, blev svaret på den sista frågan. För nyanlända har vi flera åtgärder, sade statsministern, som antingen inte hört frågan eller helt enkelt tolkade den fel, och därefter delgav ungdomarna på en av Malmös toppskolor de olika arbetsmarknadsåtgärder som finns för den som nyss kommit till Sverige och har svårt att få jobb.

Källa - 2018-09-04 16:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+