Så sågar Europa Zlatans EM insats

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Så sågar Europa Zlatans EM insats Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Så sågar Europa Zlatans EM insats - pornichet. Han kom som en kung, men Zlatan Ibrahimovic lämnar EM som - vad?

Kritiken är stor, viss förståelse finns, men stjärnans bristande mästerskapsinsats påverkar inte bilden av honom i England.

- Det spelar ingen roll. Vi kommer att få en ny Big Ben i och med Zlatan Ibrahimovic, säger The Times krönikör Henry Winter.

Sveriges lagkapten förväntades göra underverk i EM. Eller i alla fall leverera efter en vass säsong i franska Paris Saint-Germain.

Han satt själv i Paris dagen före premiären och svarade på frågan om hur han såg på mästerskapet, som han hade chans att dominera på ett sätt han inte gjort tidigare.

- Jag har dominerat var jag än varit. Jag har inga problem med det. Jag går in i det här mästerskapet med stort självförtroende.

I tidigare Europamästerskap har Zlatan Ibrahimovic gjort mål i sina premiärer: 2004 (Bulgarien), 2008 (Grekland) och 2012 (Ukraina) och visst låg han bakom kvitteringen mot Irland också, men en av Europas bästa anfallare har efter två matcher fortfarande inte haft ett enda avslut på mål.

Hans egen insats, hans utmaning att producera i det svenska landslaget har blivit uppmärksammat i Europa.

- Insatsen är frustrerande och en besvikelse. Frustrerande eftersom han i den första matchen var väldigt isolerad och fick för få bollar, för att i den andra vara väldigt väl bevakad av de italienska spelarna. Nedslående eftersom han verkar inte alls vara i samma form som han har haft under säsongen i PSG, han har gjort lite skillnad. Är han satt under press för att han vill göra sitt uttåg lycka? undrar José Barroso, journalist på franska tidningen L´Equipe som följt Sverige inför och under EM.

United-fans nöjda

Mellan matcherna har de svenska spelarna fått svara på frågor om bristen på svenska avslut, hur de ska göra för att få med Zlatan Ibrahimovic mer i spelet och om han kan göra mer själv.

Efter 0-1 mot Italien var det hårda omdömen i internationell press. France Football undrade om Zlatan Ibrahimovic redan gått på semester.

Det har han inte. Han styrketränade i går och laddar om inför det som kan bli hans sista i EM-match.

Några som skulle vara nöjda med det är fansen i Manchester United.

- Om jag vore Unitedfan skulle jag vilja ha ut Sverige tidigt, säger Henry Winter, krönikör på The Times i England.

"Vill han fortsätta?"

Skribenten, som har en lång erfarenhet av Premier League, tror att Zlatan Ibrahimovic efter EM kommer att spela i Manchester United.

En svag EM-insats påverkar inte uppfattningen om den svenske stjärnan i England.

- Det tror jag inte. Engelska supportar är vana vid spelare som kommer från mästerskap och inte har levererat. . . , säger Henry Winter.

Kan bilden av honom ändå inte förändras?

- Vi älskar Zlatan i England. I Premier League har vi stjärncoacherna, men inte superstjärnorna. Vardy är ingen superstar. Vi har ingen Messi eller Ronaldo. Tanken är att Zlatan kommer till engelsk fotboll och vi får en ny Big Ben. Alla gillar hans karaktär, han är en poet på motorcykel, säger Henry Winter.

José Barroso är också övertygad om att svensken, trots att hans agent Mino Raiola i går till fransk press sa att Zlatan bestämmer sig först efter EM, är klar för United.

- Men oavsett hans insatser i EM så har jag samma fråga som jag hade från början: har han överhuvudtaget lust att fortsätta sin karriär? säger José Barroso.

Sverige-Belgien spelas 21. 00 onsdag och sänds på TV 4.

Källa - 2016-06-20 08:21

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+