Smått kaotisk rättegång om Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Smått kaotisk rättegång om Zlatan Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Smått kaotisk rättegång om Zlatan - Zlatan Ibrahimovic anser, genom sina advokater, att friidrottsledaren Ulf Karlsson utsatt honom för grovt förtal. Därför har fotbollsstjärnan stämt Karlsson i ett enskilt åtal vid Värmlands tingsrätt, där rättegång hölls i dag.

Ulf Karlsson, som tidigare bland annat varit förbundskapten i friidrott, uttalade sig i våras om att Ibrahimovic kan ha varit dopad under sin tid i den italienska klubben Juventus. Den centrala bevisningen i målet är en inspelning av en paneldebatt som Ulf Karlsson deltog i. Debatten hölls på ett möte om dopning i Värmlands idrottshistoriska sällskap.

Rättegången i tingsrätten fick ta paus flera gånger för att rättens ledamöter, och parterna i målet, behövde diskutera olika frågor.

Ulf Karlssons advokat, Johan Eriksson, ifrågasätter en av punkterna i åtalet, som handlar om uttalanden Karlsson gjorde till en journalist i samband med mötet. Eriksson anser att ett eventuellt brott i det sammanhanget omfattas av tryckfrihetsförordningen, och inte hör hemma i det enskilda åtalet. Den invändningen avvisades dock, tills vidare, av tingsrätten.

I ett sammanhang under debatten där man talat om dopningskulturer som hållit sig kvar sade Ulf Karlsson: "Man kan också säga så här, att Zlatan gick upp tio kilo i muskler under perioden i Juventus. Det var ju rätt så snabbt, på ett år gjorde han det, på ett år. "

Karlsson borde ha insett att det han sade skulle få stor spridning, anser Ibrahimovic.

- Även om Ulf Karlsson inte skulle ha menat att Zlatan Ibrahimovic medvetet skulle ha dopat sig, så spelar det ingen roll. Uppgifterna förminskar ändå Zlatan Ibrahimovics framgångar som idrottsman, säger fotbollsstjärnans advokat Nils Petersen.

Friidrottsledaren anser dock att det handlade om i högsta fall en insinuation, inte om förtal.

- Det är fullt utrett att det inte var hans avsikt att förtala, säger advokat Johan Eriksson.

Ulf Karlsson bad några dagar efter mötet om ursäkt i ett öppet brev. Ibrahimovic har inte krävt något skadestånd.

Advokat Johan Eriksson försvarar Ulf Karlsson.

Karlsson uppges bland annat ha uttalat sig om att Zlatan Ibrahimovic varit dopad under tiden i Juventus, med hänvisning till att fotbollsstjärnan gick upp tio kilo i muskler under relativt kort tid.

Han upprepade sedan uttalandena för en reporter från Nya Wermlands-Tidningen.

Några dagar senare bad Ulf Karlsson om ursäkt i ett öppet brev.

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal, även han nämnd av Ulf Karlsson, valde att låta saken bero. Zlatan Ibrahimovic stämde dock kort därefter Ulf Karlsson för grovt förtal.

Zlatan Ibrahimovic har väckt ett så kallat enskilt åtal, vilket innebär att det är hans ombud som agerar åklagare i målet.

Zlatan Ibrahimovic spelade för Juventus 2004-2006.

Källa - 2016-12-19 18:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+