Snabbguide De kan bli VMs kungar

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Snabbguide De kan bli VMs kungar Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Snabbguide De kan bli VMs kungar - Det råder ingen brist på presumtiva matchvinnare under VM. SvD plockar fram fem forwards som har stora möjligheter att göra avtryck i ryska straffområden. Hur få stopp på Kane, Mané och Neymar?

Är det äntligen dags för England att hitta en ny Gary Lineker i laget? En del tyder faktiskt på det, inte bara med Tottenham Hotspurs som den gemensamma nämnaren. Kane har en gång i tiden till och med varit utlånad till Leicester City, Linekers moderklubb. Kane har visat att han kan göra mål mot de bästa i Champions League. Han är snabb, fysiskt frän och påpasslig som Lineker - skyttekung i Mexiko-VM 1986 med sex mål på fem matcher och totalt 48 mål i 80 framträdanden med tre lejon på bröstet. Det sista mot Sverige på Råsunda i EM 1992.

Kane, från Walthamstow i östra London pratar bred east end-dialekt, är dock numret större än Lineker med sina 188 cm. Den fysiska styrkan låg bakom att han som första forward i Premier Leagues historia kunde göra sex hat trick på ett år. Har utvecklat en radarmässig förståelse med offensive mittfältaren Dele Alli i klubblaget som kan blomstra även på rysk mark. Med påbrå i Galway, Irland på fädernet kunde Kane ha valt att spela för Irland. Många britter är i dag tacksamma att han inte gjorde så.

En fotbollens nomad som hunnit med en "ökenvandring" i Schweiz, södra England och Italien innan det lossnade på allvar i Liverpool. Den pilsnabbe afrikanen är så när man kan komma Lionel Messi i förmågan att i rasande hög fart forsa framåt med bollen tätt intill kroppen. Företrädesvis med vänsterfoten. Salah har liksom Messi också utvecklat en svårfunnen tajming att vänta ut målvakter och utsträckta försvarsben och "chippa" bollen i absolut rätt läge. En konstart han utvecklat via Basel, Chelsea, Fiorentina och Roma. Blev elakt nedbrottad av Ramos i CL-finalen med axelskada som följd. Går en kamp mot klockan till VM-premiären.

Många trodde att forwarden skulle få sitt genombrott på Stamford Bridge, men rykten om tvångsrekrytering till militären i Egypten störde tiden under José Mourinho. På Anfield Road, däremot, har Salah lagt inte bara The Kop för sina fötter. Han gjorde även båda målen i den avgörande segern mot Kongo (2-1) som skickade Egypten till sitt första VM-slutspel sedan 1990.

Vill ni se mål så håll ögonen på Edinson Cavani. 31-åringen har ända sedan han lämnade moderföreningen Danubio i Montevideo öst in mål i sina europeiska klubbar. Det började på Sicilien i Palermo där den reslige forwarden gjorde 34 mål på 109 framträdanden. Det fortsatte på fastlandet i Napolis ljusblå tröja med 78 fullträffar på 104 matcher. Tre säsonger i vardera klubb stärkte hans köpvärde.

2013 satte därför Paris Saint-Germain transferrekord i Frankrike genom att betala 64 miljoner euro för sydamerikanen. Även om samarbetet med en viss Zlatan Ibrahimovic inte alltid flöt smärtfritt på Park des Princes i Paris har Cavani, främst på senare tid, visat vilken högklassig avslutare han är. 116 mål på 165 matcher är svart på vitt. Cavanis förmåga att snabbt komma till avslut och skjuta hårt med båda fötterna ligger bakom framgångarna. Hans anspänning och inlevelse är alltid hög, vilket inneburit en del gula kort när känslorna har svallat över. Det lilla landet Uruguay, som tagit VM-guld 1930 och 1950, kan ha en VM-skyttekung i startelvan.

Den ofta fräckt friserade afrikanen, som nästan kan tävla med Paul Pogba i grenen, är bara 26 år, men uttrycker en erfarenhet runt straffområdet som få. Både som framspelare och avslutare. Bar Liverpool framåt i CL-finalen mot Real Madrid. Mitt i karriären stormar han nu fram mot sitt första VM-slutspel efter en ständigt stegrande karriär. Det var först i Southampton på brittisk botten som den djupt troende muslimen gjorde avtryck. Med ett äkta hattrick på tre minuter skrev Mané in sig i rekordböckerna.

Dessförinnan hade han sökt lyckan i franska Metz. Karriären tog dock fart först i Red Bull Salzburg. Österrikarna i Mozarts födelsestad fick se honom göra mål i varannan match (31-63). Mané ville vidare och skilsmässan blev uppslitande. I landslaget gjorde han avtryck redan i OS 2012 och har sedan dess gjort 14 mål på 49 kamper. Senegal slog ut Sverige i åttondelsfinalen 2002, i det enda VM man spelat. Då blev Turkiet för svårt i kvartsfinalen. Den här upplagan av den västafrikanska fotbollsnationen kan gå minst lika långt.

Kom tillbaka efter sitt långa skadeuppehåll och kanonsköt mål mot Kroatien (2-0) i VM-uppladdningen. Har en offensiv lust och uppfinningsrikedom på planen som kanske ingen annan spelare i världen. Kan dribbla åt båda håll och skjuter snabbt och hårt med båda fötterna. Neymar är också en spelare som gör andra i laget bättre - en egenskap som inte alltid förknippats med hans forne lagkamrat i Barcelona, Lionel Messi.

Fostrad i Pelés klubb Santos har Neymar vid 26 års ålder bara just Pelé och Ronaldo före sig på listan över antal gjorda mål för Brasilien (77 respektive 62). Neymar har liksom Romario gjort 55 mål. Eftersom Neymar, som glänste på Råsunda i Brasiliens 3-0-seger över Sverige redan sommaren 2012, ännu bara befinner sig mitt i karriären är det sannolikt att han slutar som nummer 1. Vid sidan av VM-äventyret rycker Real Madrid i PSG-stjärnan. Med tanke på anfallarens vilja att anta nya utmaningar vore det inte överraskande om han dribblar i helvitt till hösten.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-06-11 15:19

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Fotbollsgalan svt nyheter
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan Zlatan
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan kollektion

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+