Snackisarna från Fotbollsgalan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Snackisarna från Fotbollsgalan Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Snackisarna från Fotbollsgalan - Efter tio år bröts sviten för Ibrahimovic och han blev utan Guldbollen. Detta efter ett år när han lämnat landslaget och under våren tvingades lämna fotbollen helt i sju månader på grund av den svåra knäskadan.

Helgens comeback i Manchester United gjorde också att Ibrahimovic inte kunde vara med på galan, där han utsågs till Årets forward och vars pris Number one delades ut för första gången.

Enligt TT:s källor var inte ibrahimovic med i diskussionen om vem som skulle få Guldbollen. Den striden stod i stället mellan landslagsgiganterna Andreas Granqvist och Emil Forsberg.

- Det blev mycket snack om att det var aktuellt, jag gjorde mina två bästa landskamper mot Italien, framför allt den sista. Men jag tycker att det är många som har gjort väldigt bra prestationer. Jag hade själv "Foppa" (Emil Forsberg) som en av favoriterna, sade Granqvist.

Granqvist är den förste försvarsspelaren sedan Olof Mellberg 2003 att få Guldbollen.

När det gäller Asllanis Diamantboll, som hon fick för första gången, hördes inga protester om att det skulle vara fel vinnare. I stället handlade det om att konferencieren Fredrik Berling, som intervjuade Asllani efter att hon fått priset som Årets mittfältare, glömde bort Asllanis namn samt att hennes namn var felstavat i grafiken.

- Jag tycker inte att det är okej. Det är för slarvigt. Först och främst ska alla veta vem "Kosse" är och vad hon heter, sade landslagsförsvararen Jessica Samuelsson ilsket.

- Det är katastrof, helt enkelt.

Sista ordet gick dock till Asllani själv. I sitt tacktal efter Diamantbollen riktade hon sig till unga tjejer som i dag upplever liknande motstånd som hon själv gjorde tidigare i karriären.

- Det är klart jag vill tacka alla nära och kära, alla som har stöttat mig och så. Men för mig handlade det om lite mer än så. Alla vet att min väg hit inte har varit spikrak, och jag vet att många barn och ungdomar kämpar med detsamma. Mitt tal var främst riktat till dem.

- Tvivel finns det gott om men jag tror på att om man kämpar tillräcklig och har viljan i sig så tar man sig dit man vill. Det var viktigt för mig att få fram det, sade Asllani.

Källa - 2017-11-21 08:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+