Snart får Zlatan stryk av Lamotte

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Snart får Zlatan stryk av Lamotte Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Snart får Zlatan stryk av Lamotte - Visst är det härligt att följa mästerskapen? Som ni förstår talar jag om det pågående SM i hybris. Här är betyg på favoriterna så här långt.

Jonas vem? För bara en vecka sedan var SF Studios vd en nobody i hybrissammanhang. Efter avslöjandena att hans bolag haft en skatteparadisregistrerad lyxjakt som mötesrum och stoppat filmbudgetar i egen ficka - samt tolkat filminstitutets tal om att få in fler kvinnor i branschen som att man borde höja utgiftsposten för eskortflickor och striptease - tvingas Fors nu avgå. Men han klättrar på världsrankningen i storhetsvansinne.

Den svenska hybrisens fixstjärna är i högform. Han högstadieskolgårdsmobbar Sveriges kung och Frankrikes president. Han agerar ansikte utåt för samtliga produkter som finns att köpa i handeln. Han låter som Napoleon när han talar om att erövra Storbritannien. Men ska man tillhöra världseliten i hybris så räcker det inte med stora ord, Zlatan måste också låta bli att leverera på fotbollsplanen. Han måste bevisa att allt det där uppblåsta skrytet bara är snack.

Lördagssnask köpt för skattepengar, taskiga tjuvnyp mot efterträdare och en omutbar vägran att betala både parkeringsavgifter och påföljande böter. Mona Sahlins övermod var länge det största i Sverige. Men vem kunde tro att hon 2016 hade mer att ge? Det falska intyget om att hennes livvakt tjänar som en börs-vd var en lika oväntad som storartad comeback. Ja, i hybris kan allting sannerligen hända - och säg, är inte det just det som gör det till världens mest älskade publiksport?

Som i alla mästerskap finns det dock en favorit som lyser starkare än alla andra. Ska man tro selfiemurveln Joakim Lamotte - och det ska man inte - så gör han mer för svenska kvinnor på en månad än vad de själva gjort på ett decennium, mer för att stoppa världssvälten på en vecka än vad FN gjort på ett halvt sekel och mer för mänskligheten på en halvminut än vad Gud gjort sedan hen skapade den till sin avbild. Fortsätter han så här lär han snart ha gjort mer för svensk hybris än Björn Ranelid.

. . . tröst:

Sörj inte att SF Studio festar upp hela det svenska filmstödet. Besläktade SF Bio visar nämligen massor av högkvalitativ utländsk film. I sommar kan man bland annat avnjuta Ice Age 5, Independence Day 2, Kung fu Panda 3, Bourne 5, Captain America 3, Now you see me 2, Ghostbusters 3, Hitta Nemo 2, The conjuring 2, X-men 9, Bridget Jones dagbok 3 och Star Trek 23 457.

. . . citat:

"Dramatens tidigare vd, konstnären och filmaren Marie-Louise Ekman sommarpratar. "

SVT:s Kulturnyheterna presenterade en nyhet som inga andra medier snappat upp: att Marie-Louise Ekman sommarpratar. I klippet tycktes dock Ekman misstänkt lik sin ex-mans nuvarande fru, Marianne Lindberg De Geer.

. . . tradition:

I övrigt består startfältet för "Sommar" som alltid av landets mest framstående kulturpersoner (Siw Carlsson, Kicki Danielsson, Bert Karlsson), några okända namn som förtjänar att lyftas fram i medierna (Edward Blom, David Lagercrantz, Bert Karlsson), ett gäng som ska dölja det faktum att SR är kommunister (Sakine Madon, Lennart Bylock, Bert Karlsson) och slutligen folk som det varit synd om på något sätt (alla utom Bert Karlsson).

Under rubriken "Lärdomar från veckan" gör SvD Kulturs Adam Svanell varje helg en subjektiv och osaklig summering av veckan som gått.

Källa - 2016-06-10 15:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+