Stort test utan test för Sverige

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Stort test utan test för Sverige - Förbundskapten Janne Andersson står inför sitt första test. VM-kvalet mot Nederländerna. Vägen dit har varit utan att sätta sitt landslag för test i någon träningsmatch.

- Det optimala hade varit att spela en träningsmatch, men det var viktigare att få in vårt sätt att spela, säger Janne Andersson och utvecklar:

- Jag tror inte att vi varit så långt fram i processen om vi inte fått de här dagarna tillsammans.

På sista presskonferensen innan VM-kvalet berättade Janne Andersson om en bra vecka tillsammans med landslaget, men att det fanns mer att jobba på.

- När man sätter ett nytt spelsätt och samlar ihop ett gäng fotbollsspelare vore det konstigt om allt satt direkt. Är bara ambitionen tillräckligt hög når man fram snabbare och killarna har gjort det jättebra, säger Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic är borta och med väldigt många mål. Ett hål som måste fyllas på något sätt.

- Har man ett anfallsspel där man tror att man kan skapa chanser får den som har bollen göra målet. Målskyttar finns i det här laget bland de forwards och mittfältare som jag tagit ut.

Många nya spelare har kommit in och mycket talar också för att de får tunga roller direkt.

På det centrala mittfältet talar det mesta för att förre Elfsborgsspelaren Marcus Rhodén startar tillsammans med Basels Alexander Fransson, som Janne Andersson hade som spelare i IFK Norrköping.

Janne Andersson gör inte avkall på traditioner inför match, även om kostymen blivit större.

- Korv med bröd ska jag ta i presscentret för det är där den finns, det har jag kollat upp, så då träffas vi där.

Startelvan enligt Fotbollskanalens uppgifter. Robin Olsen, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Oscar Wendt - Marcus Rohdén, Alexander Fransson, Oscar Hiljemark, Emil Forsberg - Marcus Berg, John Guidetti.

Källa - 2016-09-05 15:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+