Sundhage Spelar ingen roll

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Sundhage Spelar ingen roll - Toppseedade USA eller Brasilien?
Förbundskaptenen Pia Sundhage kan inte bry sig mindre.
- Vi behöver bara motståndare så att vi kan börja jobba, säger hon inför OS-lottningen.

Pia Sundhage och landslagschefen Marika Domanski Lyfors följer torsdagens lottning inför OS i sommar på plats i Rio de Janeiro. Huvuduppgiften är att få koll på vad som väntar när det väl är dags för matcher.

Lottningen?

Den blir vad den blir, enligt Sundhage.

- Det spelar ingen roll, säger hon.

- Vi har gått igenom ett stålbad och tagit oss dit. Ska man få spela kvartsfinal, få spela semifinal, få spela final. . . Då gäller det att göra det vi är bra på. Heter motståndaren Brasilien eller USA spelar ingen roll. Vi ska vara väl förberedda så att vi har chans att slå laget vi spelar mot.

Det är dock intressant att få reda på vilka tre nationer som väntar i gruppspelet.

Först då kan förbundsledningen börja arbetet med att kartlägga sina motståndare.

- I dagens fotboll har vi video på allting och det gäller att plocka ut allt. Det jobbet görs direkt när vi kommer hem. Det är pang på rödbetan, säger Sundhage.

Sverige säkrade OS-platsen först efter kvalturneringen i Rotterdam. Den långa vägen till Rio de Janeiro har trots allt inte påverkat förbundskaptenens planer.

Sundhage siktar högt.

Hon vill åstadkomma något unikt.

För att nå dit har hon flera delmål som ska fortsätta utvecklas under det pågående EM-kvalet.

- Vi har som målsättning att fortsätta där vi slutade med vårt försvarsspel. Vi har som målsättning att bli bättre i anfallsspelet, hålla bollen lite längre. Och vi vill att våra omställningar ska fungera och leda till ännu fler mål, säger hon.

- Om vi klarar av det finns det en chans att vi lyckas med något som inget svenskt lag (damer) tidigare har gjort - och det är att ta medalj i ett OS.

En prestation som i så fall uppfyller Svenska fotbollförbundets krav: Det är bara medalj som gäller.

På plats i Rio de Janeiro finns även Håkan Ericson, förbundskapten för U21-landslaget, och koordinatorn Lars-Erik Hemgren för att följa herrarnas lottning.

Herrlaget kvalade in som mästare i U21-EM i somras. Herrlagen får bara ha tre spelare som är födda tidigare än 31 december 1992 i truppen.

Zlatan Ibrahimovic kan bli en av dem. Paris SG-stjärnan sade så sent som efter Champions League-uttåget mot Manchester City att han i sommar ser fram emot att sommarens EM-slutspel "och kanske OS".

Andra aktuella spelare, om de släpps av klubbarna, tippas bli Oscar Hiljemark och John Guidetti, båda tongivande i guldlaget i Tjeckien.

Ericson har anmält en gigantisk förhandstrupp eftersom flera svenska klubbar inte kan eller vill ge klartecken till att släppa spelare då allsvenskan pågår under OS.

Källa - 2016-04-13 11:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+